NFT: Elon Musk’tan Yeni Bir Kripto Yatırımı mı?

Daha önce NFT tarzı kripto projelere eleştirilerde bulunan Elon Musk’ın, NFT yatırımı yaptığı iddiaları son zamanlarda gündemde. Twitter’da Derek.eth olarak bilinen bir NFTtoken koleksiyoncusu, Tesla CEO’su Elon Musk’ın bir NFT satın aldığına dair iddiada bulundu.

NFT, meme numaralar ile aynı olan 690.420 Ethereum değerindeydi

Bilindiği üzere NFT sektörünün hızla gelişmesi ile birçok ünlü isim bu alanda yer almaya başladı. Genellikle Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar ile sık sık gündeme gelen Tesla CEO’su Elon Musk bu kez bir NFT satın alımı ile gündemde. Twitter’da Derek.eth olarak bilinen ve dijital sanat eseri koleksiyoncusu olarak tanınan kişi, 1837 numaralı Bored Ape NFT’sinin 600 Ethereum (ETH) karşılığında satıldığına dikkat çekti.

Daha önce Deepak (Derek), Musk’ın tweetlerinde sıklıkla kullandığı yaygın olarak bilinen “meme numaralarına” atıfta bulunarak parçayı 690.420 ETH’ye satıyordu. Ancak daha sonra, parçanın fiyatını 569’a düşürdü. Bored Ape Yatch Club #1837’nin, Elon Musk tarafından satın almış olabileceğine yönelik teoriler ortaya atıldı. Blockchain araştırmacısı Colin Wu konu hakkında şunları söyledi:

‘Tanınmış bir NFT koleksiyoncusu olan Deepak.eth, Twitter’da BAYC #1837’nin 569ETH’ye satıldığını ve bir MoonPay aracılığıyla Elon Musk tarafından satın alındığını söyledi. Ancak Twitter’ın avatar özelliğini eleştiren Musk tarafından henüz doğrulanmadı.

NFT’ler kripto piyasasındaki düşüşe aldırmıyor

Daha önce de bildirdiğimiz üzere Elon Musk, Twitter’ın NFT profil resimleri hakkında attığı hamleyi eleştirmişti. Ayrıca, Twitter yönetimini NFT’ler ve kripto para birimleri ile ilgili Twitter gönderilerinin altındaki botlar ve dolandırıcılar konusunda da uyarmıştı. Musk, ilk olarak Twitter’dan NFT’ler hakkında bir açıklama içeren ve bunun can sıkıcı olduğunu söyleyen bir mesaj yayınladı. Bundan sonra, sosyal medya platformunun, NFT’lerden bahsederek, “bu saçmalık” yerine dolandırıcılığı önlemeye kaynak harcaması gerektiğini savundu. “Kripto dolandırıcıları her başlıkta bir spam partisi düzenlerken Twitter mühendislik kaynaklarını buna mı harcıyor!?” ifadelerini kullandı.


Kripto piyasasındaki güçlü düzeltmeye rağmen, NFT endüstrisi piyasadan gelen büyük çıkışlardan çok fazla zarar görmeyecek gibi görünüyor. Çok sayıda üst düzey koleksiyonun taban fiyatı aylar önce ile aynı seviyede kaldı. Sektör için en son yıkıcı olay, bir bilgisayar korsanının Bored Ape Yacht Club parçaları da dahil olmak üzere yaklaşık 3 milyon dolar değerinde dijital sanat eseri çalabildiği ve bunları OpenSea’nin rakip platformu LooksRare’de satabildiği, OpenSea platformundaki dijital sanat eseri soygunuydu. Daha fazla kripto haberi için KriptoArena.com Web adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!