Amerikalılar Gelecek 10 Yılda En Çok Bu Varlıklara Yatırım Yapacaklar!

New York merkezli tüketici finansal hizmetler şirketi Bankrate tarafından yürütülen yakın tarihli bir ankete göre, önümüzdeki on yıl içinde daha fazla Amerikalı, Bitcoin (BTC)’e kıyasla altına yatırım yapmaya istekli.

Emlak yatırım listesinin başında yer alıyor

Ankate katılanların yüzde 13’ü altına yatırım yapacaklarını söylerken, yüzde 9’u ise lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’e yatırım yapacaklarını söyledi. Hisse senetleri, nakit para, mevduat ise (CD), ABD yatırımcıları arasında kripto paralardan daha popüler. Ankete katılanların yüzde 28’i paralarını gayri menkule yatırmaya istekli olduklarını söyledi. Emlak listenin başında yer aldı. Anket katılanların çoğunluğu (yüzde 61) kripto para konusunda hala tereddütleri olduğunu söyledi.

Birçok ankette olduğu gibi, 25 ila 37 yaşları arasındaki çoğu Y kuşağı, kripto paralara karşı tam tersi bir tutuma sahip ve en çok kripto para yatırımcısı bu gruba ait. Bu arada, 50 yaş ve üzerisi yatırımcılar ise kripto paralara en az ilgi gösteren kesim. Bu yaş grubunun sadece yüzde 16’sı kripto paralara ilgi duyuyor.

Enflasyon ve altın fiyatları

Bankrate anketinden bir diğer dikkate değer çıkarım, ankete katılan Amerikalıların yüzde 58’inin enflasyonun yatırım seçimlerini etkilemeyeceğini iddia etmesi Bu, elbette, hem altın hem de Bitcoin destekçileri tarafından rutin olarak ifade edilen “enflasyon hedge” anlatısı karşısına tezat bir durumda. Ankete katılanların sadece yüzde 20’si enflasyon yükselirse daha yoğun bir şekilde yatırım yapmaya istekli.

 

Altın fiyatları enflasyon verisi öncesinde yatay bir seyir izlerken Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley, altının kaderinin ABD enflasyonuna bağlı olduğunu ve uzun dönemli rallinin dinamiklerini belirleyeceğini söyledi. Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, ise finansal piyasaların yaz sakinliği moduna geçtiğini ve bunun da altın fiyatlarını önümüzdeki birkaç ayda artırabileceğini belirtti ve şunları ekledi:

Küresel vergi ve enflasyon endişeleriyle yatırımcıların güvenli liman varlıklara olan talebi arttı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!