Kritik Altın Hamlelerini Bilen İsim, Kasım Tahminini Paylaştı!

Kriptoarena.com olarak makalelerimizde görüş ve açıklamalarına sıkça yer verdiğimiz ünlü piyasa analisti İslam Memiş, altın ve dövizde yaşanacak gelişmeler hakkında yeni bir paylaşımda bulundu. İşte ayrıntılar.

Usta piyasa analisti, altın fiyatlarının rekor kıracağı tarihi açıkladı

Piyasaların gözü Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve gelecek hafta yapılacak olan Fed toplantısında. Bununla birlikte, altında hareketlilik devam ediyor. Fed’in faiz artışlarında yavaşlamaya gideceğine dair dedikodular dolarda bir miktar geri çekilmeye neden oldu. EURO geçtiğimiz haftalarda doların gerisinde kalmıştı ancak parite 5 hafta sonra yeniden eşitlendi. Piyasalarda ise “altın yükselecek mi?” sorusu soruluyor ve bu soruya yanıt aranıyor. Dün bin liranın üzerine çıkan gram altın dikkatleri üzerine çekti. Piyasa uzmanı İslam Memiş dolarda gerileme olacağına belirterek altında yeni rekor için tarih verdi.

Uluslararası ekonomilerde yaşanan gelişmeler yurtiçi piyasaları da yakından ilgilendiriyor. Dolardaki gerileme dikkatleri üzerine çekerken, altının yeniden toparlanma sinyalleri vermesi yatırımcıların yeninden ilgi odağında. Gram altının bin liranın üzerine çıkmasının ardından daha da artıp artmayacağı merak ediliyor. Altın fiyatlarını doğru tahmin etmesiyle nam salan analist İslam Memiş, altının rekora hazırlandığını belirtirken, Kasım ayının önemini de vurguladı.

Dolar bazında gerileme yaşanabilir

Üst üste rekorlar kıran dolar endeksi 110 seviyesinin altına düşerek piyasalarıdaki ivmenin tersine dönmesine neden oldu. Endeks 109,8’de dengelenirken bir ay önce 20 yılın zirvesini görerek 114 seviyesine kadar çıkmıştı. Bu gelişmelerin ardından altın ise yükselişe geçti. Kıymetli metalin fiyatlanmasında dalgalanmalar devam ediyor.

Analist İslam Memiş piyasaları değerlendirirken şunları söyledi:

Euro/dolar paritesinde 1-02 ve 1-03 bandına kadar bir toparlanma olacağını tahmin ediyorum. Bu toparlanma kısa vadede olabilir. Önümüzdeki hafta açıklanacak olan Fed’in faiz kararı zaten fiyatlandı. 75 baz puan bir faiz artırımı bekleniyor. Ama Fed Başkanı Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Legarde’nin açıklamaları önemli olacaktır. ‘Yine enflasyonu bastıracağız ve her şey güllük gülistanlık olacak’ diye piyasalara gülücük dağıtmaya devam edecekler. İnanmıyoruz tabii ki böyle yeşil enflasyon yok dünyada ama değer bazında baktığınızda dolar bazında bir gerilemenin mümkün olabileceğini tahmin ediliyor.

Analist bu tarihte altın için rekor tahmininde bulunuyor

İslam Memiş, altında dip seviyelerin test edildiğini belirterek şunları açıkladı:

TL tarafına baktığımızda dolar 18,61 lira ekranlarda, ama Kapalı Çarşı piyasasında şöyle önemli bir gelişme var. Dolar, 18, 62 ve 18, 64 lira civarında hem makas aralığı daraldı, hem de ekran ile Kapalı Çarşı arasında hemen hemen denk hale geldi. Bunun nedeni ise talep olmayışından dolayı ekranla kapalı çarşı arasında makasta yavaş yavaş kapamış oldu… Dip seviyeler test edildi; ons altında 1500 doları bekleyen de var, 2. 200 doları bekleyen de var. Altın fiyatları yeniden bin liranın üzerinde. Kasım ayında yeniden rekorları görebileceğiz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!