Bu Altcoin’de Rekor Tasfiye: Short’lar Patladı!

Kripto para piyasalarının lider altcoin projesi Ethereum (ETH), geçtiğimiz iki gün içerisinde hızlı bir çıkış yaşayarak fiyatında artış gördü. Güncel verilere bakıldığında ise bu hafta kripto para piyasalarında tasfiye rekorları kırılıyor! İşte detaylar…

Ethereum (ETH) tasfiyelerde rekor kırıyor!

Zincir üstü analitik platformu CryptoQuant’tan elde edilen veriler, ABD doları cinsinden açığa satış likidasyonlarının 25 Ekim’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını doğruladı. Öte yandan ayıların bu hafta kayıplar yaşamasına neden olan tek sebep Bitcoin değil, borsalardan alınan veriler de Ethereum için short pozisyonu açanların ağır kayıplara uğradığını gösteriyor.

TradingView’den alınan verilere göre, ETH/USD, 25-26 Ekim tarihlerinde Bitstamp’ta 1.337 dolarlık dip seviyelerinden 1.593 dolarlık en yüksek seviyelerine çıkarak oldukça etkileyici kazançlar sağladı.

Özellikle Bitcoin ve altcoin’ler için olağandışı bir şey olmasa da, fiyat hareketinin tetiklediği piyasa değişiklikleri göze çarpıyor. Bitcoin’de olduğu gibi, haftalarca süren yatay hareketler ve başarısız kırılmalardan sonra yeni makro düşüklere bir yolculuk bekleyerek piyasa ETH’de aşırı derecede kısalmıştı. Bu nedenle, daha önce hiç olmadığı kadar fazla açık pozisyonu (ABD doları cinsinden) tasfiye etmek için sadece 250 dolar civarında bir yükseliş gerekti.

İki günde yarım milyar dolardan fazla pozisyon silindi ve ETH’de bir rekor bile bulunmuyor; pozisyonların değeri sırasıyla 189.638 ETH ve 161.986 ETH oldu.

“Lider altcoin ETH ve BTC arasındaki fiyat perfomansı oldukça benzer”

Uzmanların bildirdiği üzere, fiyat performansı katılaştıkça Bitcoin’deki resim büyük ölçüde benzerdi. Zincir üstü analitik kaynağı Coinglass’ın en son rakamlarına göre, 25 Ekim ve 26 Ekim’de borsalar arasında sırasıyla 328 milyon dolar ve 332 milyon dolar açık tasfiye gördü.

Bir diğer yandan 27 Ekim için hesaplama 5,7 milyon dolardan çok daha düşüktü, bu, Bitcoin 20.000 doların üzerinde konsolide olurken yerleşik normlarla sıkı sıkıya uyumluydu. Bununla birlikte yatırımcılar, büyük borsa Binance’deki şimdiye kadarki en büyük günlük BTC bakiyesi düşüşünün kanıtladığı gibi, rallinin devam edeceğine dair yatırımlarda bulunuyor. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere lider kripto para birimi son bir haftalık süreçte yüzde 8,5 değer kazandı. Anlık olarak ise lider kripto para birimi Bitcoin, 20.647 dolardan işlem görüyor. Öte yandan lider altcoin projesi Ethereum ise son bir haftalık süreçte inanılmaz yükselişler yaşayarak yüzde 21,4’lük seviye ile bir haftada 1.556 dolar seviyesine yükseldi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!