Altın Fiyatları İçin Bu Gelişmelere Dikkat: İşte Öngörülen Seviyeler!

ABD getirileri ve dolar, önümüzdeki hafta yapılacak Fed toplantısına ilişkin piyasa öngörülerini yansıtmaya devam ederken, altın fiyatları (XAU/USD) Asya’da düşük performans gösteriyor. Piyasadaki faktörleri göz önünde bulunduran analist Anil Panchal değerli metale ilişkin analizlerini paylaşıyor.

Piyasalar Fed’in yaklaşan toplantısından gelecek sonuçları bekliyor

Altın fiyatları, Asya seansı sırasında gün içinde yüzde 0,05 artışla 1,815 dolar civarında haftalık düşük seviyede kalmayı sürdürüyor. Sarı metal, Fed Fon Vadeli İşlemlerinin ABD Hazine getirilerini ve ABD Dolar Endeksini (DXY) artırmasıyla önceki gün 11 Aralık’tan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Ancak, Omicron olarak bilinen Güney Afrika covid varyantına ilişkin jeopolitik korkular ve karamsar duygular, kayıpları azaltmak için ABD verilerine katılıyor. Öte yandan son 24 saatte 2 yıllık devlet tahvili getirileri yüzde 1,00’den yüzde 1,063’e yükselirken 10 yıllık devlet tahvili getirileri yüzde 1,80’den yüzde 1,89’a yükseldi. Analist Anil Panchal’a göre gelecek haftaki Fed toplantısı yaklaşırken dolar için yükseliş eğilimini gösteren ters bir baş ve omuz oluşumu olabilir.

DXY, Fed Fon Vadeli İşlemlerinin 2023’ün başlarında yüzde 1,0’ın üzerinde bir Fed oranına tanık olma olasılığının yüksek olduğunu belirtmesinin ardından salı günü 12 gün içinde en fazla düşüşü kaydetti. Bunlara ek olarak, ABD Hazine tahvil getirileri 10 yıllık ve 2 yıllık Görev süreleri 2020 başlarından bu yana en yüksek seviyelere yükseldi. Buna rağmen, New York Fed imalat göstergesi, altın fiyatları için olumlu görünen Rusya ile Ukrayna arasında artan bir savaş korkularına katıldı. NY Empire State İmalat Endeksi aralık ayında iki yıldan beri ilk kez negatife düşerken, önceki 25.7 ve 31.9 beklentilerine göre 0,7’ye düşerken, ABD NAHB Konut Piyasası Endeksi 84 piyasa tahminleri ve önceki okumalara karşı 83’e geriledi. Avustralya’nın en kalabalık eyaleti Yeni Güney Galler’deki (NSW) rekor yüksek korona vakalarının yanı sıra Japonya ve Çin’de kötüleşen virüs koşulları da risk-negatif bir katalizör görevi görüyor.

Analiste göre altın fiyatları için dikkat edilmesi gereken seviyeler

Altının grafiklerini inceleyen analist Anil Panchal’a göre sarı metalin alıcıları en geç 1.805 dolar civarında, beş haftalık bir yükselen trend çizgisi etrafında pusuya yatarken, sarı metalin son toparlanması bir kez daha Kasım-Aralık aylarındaki aşağı yönlü yüzde 61,8 Fibonacci düzeltmesini hedefliyor. Analist, MACD ve RSI toparlanmasının hafifleyen düşüş eğilimi göz önüne alındığında, 50-SMA’dan 100-SMA’ya olan boğa geçişini dikkate alarak, altın fiyatları için 1.830 dolarlık engeli aşmanın oldukça muhtemel göründüğünü düşünüyor. Bununla birlikte analiste göre, Temmuz ve Eylül aylarında 1.834 dolara yakın işaretlenen zirveler, külçeyi 1.850 dolarlık ara dirence ve Kasım ayının 1.877 dolarlık zirvesine doğru beslemeden önce yükseliş için ekstra bir engel görevi görüyor.

Kriptoarena.com olarak sıklıkla analizlerine başvurduğumuz analist Anil Panchal’a göre alternatif olarak, belirtilen SMA’nın 1.811 dolar civarında birleşmesi, altın satıcılarını 1.805 dolar yakınındaki belirtilen destek hattına yönlendirmeden önce acil destek görevi görüyor. Analiste göre altın fiyatları 1.805 doları geçmeyi başarırsa, 1.800 dolar eşiği ve 1.782 dolara yakın yüzde 23,6 Fibonacci seviyesi, değerli metalin daha da aşağı yönlü olması için dikkatle izlenmeli. Özetle, analiste göre sarı metalin alıcıları yukarı yönlü ivmeyi yeniden kazanıyor ve bu sefer kısa vadeli engeli aşmaları muhtemel görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!