Altın Fiyatları, Bu Haberle Düşüşe Geçti! İşte Yaşananlar

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell’ın yorumları üzerine 30 dolar düşerek 1.780 dolara düşüyor. Powell, Fed’in daralma planlarını onaylayarak altının düşüşe geçmesine sebep oldu. Öte yandan XAU/USD paritesi, desteği 1.770 /1.780 dolar seviyesinde test etmek için dalışa geçti.

Fed başkanı Powell altın fiyatları için düşüş iddialarını doğruluyor

Sarı metaldeki vadeli işlemler cuma günkü ABD ticaret seansında seyrini tersine çeviriyor. Altın fiyatları bu sırada birkaç dakika içinde yaklaşık 30 dolar kaybetti. Değerli metal ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasının ardından altı haftanın en yüksek seviyesi olan 1.813 dolardan 1.780 dolara geriledi. Powell, Fed’in parasal gevşeme politikalarında daralmaya gidileceğini ve değerli metalin fiyatlarında düşüş görüleceğine yönelik iddiaları doğruluyor.

Değerli metal, ABD dolarının Fed Başkanı Jerome Powell’ın sözlerine verdiği yükseliş tepkisiyle tartılarak bugün erken saatlerde kazandığı zeminin çoğunu kaybediyor ve altın fiyatları düşüyor. Fed başkanı Powell, bankanın tahvil alımlarını azaltmaya başlama planını yeniden teyit ediyor. Ancak önümüzdeki aylarda olması beklenen bir faiz artırımı olasılığının önemsiz olduğunu düşünüyor. Bunlara ek olarak, piyasanın bu duruma tepkisi borsalar ve emtialara ağırlık vererek doların toparlanmasını desteklemek oluyor.

XAU/USD’de tersine çevirme testleri 1.770/1.780 doları destekliyor

Altın fiyatları daha önce yüzde 1 civarında değer kazanmış ve yüksek enflasyonun devam ettiğine dair endişelerin artması desteklenmişti. Enflasyon baskılarına karşı geleneksel bir yatırım aracı olarak statüsü ve geniş tabanlı ABD doları düzeltmesi ile güçlenen sarı metal, son aylarda en iyi haftalık performansını kaydetme yolunda ilerliyordu.

Altın fiyatları için bu durumun tersine dönüşü, önceki direnç alanında 1.770/1780 dolarda tutuldu. Analistlere göre bu seviyenin aşağısında, 29 ve 30 Eylül’ün en düşük seviyesi olan 1.725 dolarda kilit bir destek alanıyla karşılaşmadan önce, ayılar çekiş kazanabilir ve pariteyi 6 Ekim’in en düşük seviyesi olan 1.745 dolara gönderebilir. Analistler ayrıca değerli metalin yukarı yönde hareket etmesi durumunda ani direncin Eylül ayındaki zirvesinin öncesinde 1.807/1.810 Eylül’ün en yüksek seviyesi / gün içi en yüksek seviyesinde olacağını düşünüyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!