Altın Piyasası Analizi: İşte Radarınıza Alacağınız Seviyeler

Altın fiyatı, riske açık bir ruh hali ve Amerikan dolarının geri çekilmesiyle 1795 dolarda beş günün yeni zirvelerine ulaşıyor. Kayıtsız ABD Hazine getirileri, enflasyon riskleri arttıkça altın fiyatını destekliyor. FXStreet’in deneyimli analisti Dhwani Mehta değerli metal için izlenmesi gereken önemli seviyeleri açıklıyor.

Altın fiyatı için izlenmesi gereken önemli seviyeler

Değerli metalin fiyatı, iyileşen piyasa havasının ortasında ABD dolarının toparlanma rallisini azaltmasıyla beş günlük zirvelerini tutarak 1800 dolara yaklaşıyor. Ancak boğalar, ABD dolarında genel olarak bir toparlanmanın ortasında yukarı yönlü takipten yoksun görünüyor. Arz sıkıntıları ve artan enerji fiyatları arasında artan enflasyon korkuları, geleneksel enflasyon riskinden korunmaya devam ederken, altın fiyatı Wall Street endekslerinde kaydedilen rekorun altında kalmaya devam ediyor.

Teknik Kesişim Detektörü, altının yeni bir teklif dalgası ile rahatladığını gösteriyor. Analist Mehta’ya göre bir günlük R2 ve bir günlük Bollinger Bandı dönüm noktasının yakınsaması olan 1795-1796 dolar arasında kritik bir engele yaklaşıyor. Altın boğaları için bir sonraki durak, önceki haftanın en yüksek seviyesi ve bir günlük R3 dönüm noktasının 1801 dolarda kesiştiği noktada görülüyor.

Teknik analiz

Deneyimli analiste göre ikinci seviyenin üzerinde sürekli bir kırılma, Eylül ortasındaki en yüksek seviye olan 1809 dolara doğru yeni bir rallinin kapılarını açacak. Diğer taraftan, altın fiyatında 1789 dolar civarında yoğun bir destek seviyesi kümesi, hemen olumsuz tarafı kapatıyor. Bu seviyede, bir önceki günün en yüksek seviyesi, bir günlük R1 ve bir haftalık Fibonacci yüzde 23,6 dönüm noktası ile çakışıyor.

Deneyimli analist, bir sonraki aşağı yönlü hedefi, bir günlük Fibonacci yüzde 23,6 olan 1786 dolar olarak öngörüyor. Satıcılar daha sonra, dört saatlik SMA10, bir günlük Fibonacci yüzde 38,2 ve bir saatlik SMA50’nin kesiştiği nokta olan 1783 dolarda kritik desteği test etmeye çalışacaklar. Altın boğaları için son savunma hattı 1781 dolar, bir günlük Fibonacci yüzde 61,8 ve bir haftalık Fibonacci yüzde 38,2 buluşma noktası olarak görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!