Altın Fiyatı Tahmini: Bu Verilere ve Seviyelere Dikkat!

Altın fiyatı tırmanmaya çalışıyor ve Çarşamba günü 1.980 dolar yakınlarında yapılan son zirvelere doğru ilerliyor. ABD getirilerinin rallisinde duraklaması ve yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası’nı beklemesi nedeniyle bir gecede düşen ABD doları Perşembe günü geride kaldı.

Piyasalar içi bu veriler önemli

Mart ayında, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) olarak da bilinen üreticiler tarafından ödenen fiyatlar, FED’in yıllık bazda yüzde 11,2 artmasıyla beklenenden daha yüksek ve o zamandan beri görülen en önemli artışla Fed’in faiz oranlarını artırması için daha fazla baskı yaptı. Aynı zamanda, volatil kalemleri hariç tutan çekirdek ÜFE, öngörülen yüzde 8.4’ün üzerinde yıllık yüzde 9.4 arttı. ABD ekonomisini çevreleyen sıcak enflasyon, Federal Rezerv’in oranları agresif bir şekilde artırma durumunu güçlendiriyor.

ABD oturumunun sonlarında, Fed Başkanı Christopher Waller, verilerin 50 baz puanlık artışları desteklediğini, Mayıs toplantısında ve muhtemelen Haziran – Temmuz aylarında daha fazla agresif artışların tercih edileceğini söyledi. Düşen ABD Hazine getirilerinin yanı sıra jeopolitik, Rus-Ukrayna savaşındaki en son güncellemelerin barışın beklenenden daha uzak olduğunu düşündürmesiyle yatırımcıların Altın satın almasının bir başka nedenidir. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna topraklarında silah taşıyan ABD ve NATO araçlarını meşru askeri hedefler olarak göreceğini söyledi ve Batı ile gerilimi tırmandıracak yorumlar yaptı.

Altın fiyatı için beklenen seviyeler

Putin, Rusya’nın Ukrayna’daki tüm “asil” hedeflerine ulaşacağına söz verdi. Putin, Moskova’nın 5,550 km doğusundaki Vostochny Uzay Üssü’nü ziyareti sırasında verdiği bir basın açıklamasında, “Yine bizim için çıkmaz bir duruma döndük” dedi. Putin, “Yalnız kalmaya niyetimiz yok” dedi ve “Modern dünyada, özellikle de Rusya gibi geniş bir ülkede herhangi birini ciddi şekilde tecrit etmek imkansız” diye ekledi. Bu arada, TD Securities analistleri, altının son iki ayda, büyük ölçekli Çin alımlarından yararlandığını açıkladı. Bu arada analistler, “comex short’ların büyük ölçüde ortadan kalktığını ve korku ticareti azaldıkça ETF girişlerinin yavaşladığını da açıkladılar. Analistler sözlerine şu şekilde devam etti:

Yıl sonuna kadar agresif bir QT rejimi başlatma niyetinin sinyallerini veren Fed, altın girişlerinin sertleşmesinin beklendiği bir makro bağlam olarak öne çıkmıyor.

Altın fiyatları yukarı yönlü hareket etmeye çalışıyor. Bununla birlikte, ABD enflasyonuna ilişkin süregelen endişeleri göz önüne alındığında, Fed konuşmacılarının şahin söylemlerine rağmen inatla güçlü bir ABD doları galip gelebilir. Bu nedenle, 1930 dolarları yeniden baskı altına girebilir, çünkü bu, yüzde 61.8’lik bir altın oran düzeltmesi ile ilişkilidir. Bu başarısız olursa, daha yüksek bir hareketin yakın vadeli beklentileri ciddi şekilde azalacaktır. Daha fazla altın haberi için, Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.