Putin’i Eleştiren Vitalik Buterin 5 Korumasıyla İstanbul’da!

Önde gelen bir Türk fenomenin bildirdiğine göre, Ethereum (ETH) kurucu ortaklarından biri olan Vitalik Buterin, 11 Nisan’da İstanbul’a indi.

 

Vitalik Buterin, neden İstanbul’a geldi?

Fenomen Orkut Işıtmak, sosyal medya paylaşımında “Arkadaşlar! Şaka değil! Bu,kesinlikle Vitalik Buterin” ifadelerine yer vererek Buterin ile İstanbul Havalimanı’nda çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Işıtmak, kesin uçuş bilgisi veya uçağa ne zaman bindikleri hakkında ipucu vermedi. Fenomen, ”Yanında beş koruması vardı. Onları Buterin ile fotoğraf çekmeye ikna etmek gerçekten zordu” dedi. 28 yaşındaki milyarder, giydiği t-shirt, bere, eşofman altı ve spor ayakkabısıyla ve spor görünümüyle dikkatleri üzerine çekti. Buterin’in İstanbul’da mı kaldığı yoksa aktarmalı uçakla başka bir noktaya mı uçtuğu bilinmiyor. Işıtmak’a göre milyarder, havalimanı içindeki bir kafede oturdu, dizüstü bilgisayarını açtı ve fotoğraf çekildikten sonra çalışmaya başladı.
Rusya’nın Kolomna kentinde doğan Buterin, 6 yaşındayken ailesiyle birlikte Kanada’nın Toronto kentine göç etti. Bitcoin’i 17 yaşındayken babasından ilk kez duyunca, 2011 yılında “Bitcoin Magazine” adlı bir dergide kripto para haberi yayınlamaya başladı. Kendi kripto para platformu üzerinde çalışırken, 2013 yılında diğer dört kurucuyla birlikte Ethereum’u kurdu. 19 Aralık 2016’da Ethereum ilk kez tek bir günde 1 milyon işlemi aştı. Buterin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başladığı 24 Şubat’ta Buterin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kınayan bir tweet attı. Buterin, Putin‘in Ukrayna ile olan anlaşmazlığa barışçıl bir çözüm olasılığını terk etme ve bunun yerine savaşa gitme kararını insanlık suçu olarak nitelendirdi ve ”Bu, Ukrayna ve Rus halkına karşı bir suçtur” dedi. Ethereum, merkeziyetsiz, açık kaynaklı bir Blockchain konumunda ve piyasa değerinde Bitcoin’den sonra ikinci sırada yer alıyor. 2013 yılında Buterin tarafından tasarlanan Ethereum, 367 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en değerli varlıklarından birisi.

 

Buterin, Rusya’da hedef haline gelebilir: Korkuyorum!

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin, geçtiğimiz hafta Putin ve Rusya’yı eleştiren paylaşımlar yapmıştı. Babasının da desteğini alan Buterin, Rus asıllı olması nedeniyle dikkatleri üzerine çekiyor. Buterin,  Rusya-Ukrayna savaşı konusunda net bir siyasi tavır aldı. Rusya doğumlu Kanada vatandaşı, Twitter’da Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini eleştiren birkaç paylaşım yaptı. Ancak Rusça yazdığı daha yakın tarihli bir Twitter gönderisiyle tutumunu daha da netleştirdi. Putin’i eleştiren tweet’leri paylaşmadan önce babasının görüşünü alan Buterin, babasına paylaşımlarının olası sonuçlarından korkutuğu söyledi. Aynı zamanda bir Putin eleştirmeni olan babası Financial Post’a verdiği demeçte şunları söyledi:
 Vitalik ”Baba, Ukrayna savaşı ile ilgili paylaşım yapmak istiyorum. Ama, görüşlerimi yazmaya korkuyorum. Bunu gerçekten yapmak istiyorum” dedi
 Buterin’in babası, Putin’in Ukrayna savaşında sergilediği tavır konusunda Buterin’e destek oldu. Baba Buterine göre, devlet propagandasının hakim olduğu sahte bir balon içinde yaşayan Ruslar, Vitalik’e karşı tavır aldı. Baba Buterin, şunları ekledi:
Günün sonunda Vitalik Rus ve Rusça konuşuyor. Tavrı, çok merak ediliyordu. Liderlik budur: neye inandığımız konusunda net olmalıyız. Haksızlağa karşı ses çıkarmalıyız. Vitalik, ‘Ben insani değerleri savunuyorum, barışı savunuyorum’ dedi.  Rusya’da Vitalik’e karşı tavır alan insanlar var. Vitalik ilk kez bu kadar net bir siyasi duruş sergiliyor

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!