Bu Altcoin Projesinde Milyoner Sayısı Giderek Artıyor!

Walmart’ın Litecoin (LTC) ile ortaklık yaptığına dair çıkan son yalan haberlere rağmen, elde edilen bilgilere göre altcoin 950’den fazla kişiyi milyoner yapmayı başardı. Özellikle 816’dan fazla LTC adresinin cüzdanlarında 1 milyon dolardan fazla LTC bulunurken 136 adres 10 milyon dolardan fazla kripto para birimine sahip. İlginç bir şekilde, en zengin ilk üç LTC adresi, kripto paraların %10’undan fazlasını kontrol ediyor ve önde gelen iki adres tek başına toplamda 1 milyar dolardan fazlaya sahip.

Walmart, haberi altcoin düşüşe geçmeden önce yalanladı

13 Eylül 2021 Pazartesi günü, GlobeNewswire tarafından yayınlanan Litecoin’in Walmart ile bir iş birliği yaptığına dair çıkan bir yalan haber, kripto para biriminin 36 dakika içinde %20 düşmesine neden oldu. Walmart, Litecoin (LTC)’in 175 dolardan 231 dolara yükselmesinden önce bilgilerin sahte olduğunu hızla doğruladı. Hikâyenin yayılmasının ardından, Globe Newswire, okuyuculara haber bültenini göz ardı etmelerini söyleyen bir sorumluluk reddi beyanı yayınladı.

Finans uzmanları yıllardır Bitcoin (BTC)’i kripto para dünyasının altın standardı olarak lanse ederken, Litecoin gümüş standart olarak adlandırılıyor. Altcoin projelerinin işlem hızları, Bitcoin’in saniyede yedi işlemine kıyasla çok hızlı olmasıyla ünlü; ağ saniyede 56 işleme kadar işleyebilir. Öte yandan sözde Walmart-LTC Trolü yakalanırsa ciddi suçlamalarla karşı karşıya kalabilir gibi görünüyor. Bahsi geçen kişi, federal menkul kıymetler dolandırıcılığı suçlamalarından suçlu bulunursa, azami ceza federal hapiste beş yıl ve ihlal başına 5 milyon dolara kadar para cezası alması olacak.

Sinema zinciri AMC, ödeme yöntemi olarak ETH, LTC ve BCH’yi kabul edeceklerini duyurdu

Her LTC işlemi, tek bir Bitcoin işlemini tamamlamak için gereken enerjinin yalnızca %3’ünü kullanıyor. Bunların yanı sıra, sinema zinciri AMC, yıl sonundan önce çevrimiçi bilet satışları ve imtiyaz ödemeleri için Litecoin, Ethereum (ETH) ve Bitcoin Cash (BCH) almaya başlayacağını duyurdu. CEO Adam Aron altcoin projelerini ödeme yöntemi olarak kabul edecekleri bu yeni politikayı çarşamba akşamı şu tweet ile duyuruyor:

Bugün bunu yaptığımızda, benzer şekilde Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash’i kabul edeceğimizi de teyit edebilirim.

AMC’nin kripto para birimini kabul etmesi, önemli bireysel işletmelerinin kripto para ödemeleri için destek sağladığı Amerika Birleşik Devletleri’nde büyüyen bir eğilimin parçası olarak görülüyor. Yazım sırasında altcoin, 12.1 milyar dolarlık piyasa değeriyle son 24 saatte yüzde 4,4 düşüşle ve önceki yedi günde yüzde 3,04 artışla 181,46 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!