Bu Altcoin Amazon Sayesinde Bugün Yüzde 50 Değer Kazandı!

Algorand’ın Amazon ile birlikte kripto projesi üzerinde çalıştığına dair söylentiler bugün altcoin AMP’nin fiyatını yüzde 50 artırdı. Amazon’dan henüz resmi bir açıklama yok, ancak e-ticaret devinin kripto alanına girmek için hamleler yaptığına dair haberler ortalıkta dolanıyor. Yazımız zamanında, AMP’nin, yüzde 4 oranında işlem hacmi,  0,07 dolarlık bir piyasa fiyatı ve 2,9 milyar dolarlık bir piyasa değeri bulunuyor.

Altcoin AMP’yi ön plana çıkaran özelliği nedir?

1,1 milyondan fazla abonesi olan popüler YouTube kanalı BitBoy Crypto da bu konuda konuştu. Amazon içinden kaynaklara atıfta bulunan BitBoy, e-ticaret devinin iki kripto projesi AMP ve Algorand ile çalıştığına dair güçlü söylentiler olduğunu söyledi. Altcoin AMP, temel olarak, her türlü değer aktarımı için anında, doğrulanabilir güvenceler sunan dijital bir teminat tokenidir. Bu nedenle, Amazon kripto ödemelerini kabul etmeyi düşünürken, altcoin AMP onun potansiyel ortağı olabilir. Geçen Cuma Amazon, Blockchain ve Crypto bölümü için bir Ürün Lideri aradığını belirten bir iş teklifi yayınladı. Sorumlu kişi bir strateji ve ürün yol haritası oluşturmaktan sorumlu olacaktır. Amazon tarafından yapılan açıklamada iş listesi ile ilgili olarak şunlar kaydedildi:

Geliştirilmesi gereken yetenekler için durumu geliştirmek, genel vizyon ve ürün stratejisini yönlendirmek ve yeni yetenekler için liderlik satın alma ve yatırım kazanmak için Blockchain, Dağıtılmış Defter, Merkez Bankası Dijital Para Birimleri ve Kripto Para Birimi alanındaki uzmanlığınızdan yararlanacaksınız.

Amazon’un Bitcoin ve kripto para tutkusu var

Aslında, göründüğünden daha fazlası var! E-ticaret devi, yeni bir yöneticiyi işe almanın yanı sıra Bitcoin ödemelerini de entegre etmek istiyor. Eğer öyleyse, Amazon, Bitcoin’i kabul eden ilk on şirket arasında Tesla’dan sonra ikinci olacak. Amazon ile çalışan içeriden bir kişi, City AM yayınına Amazon’un 2021’in sonuna kadar BTC ve seçilen altcoin bazında kripto ödemelerini ‘kesinlikle’ başlatacağını söyledi. Ayrıca kaynak şunları da söyledi:

Bu sadece gelecekte bir noktada kripto para birimi ödeme çözümleri kurma hareketlerinden geçmiyor. Bu, Amazon’un nasıl çalışacağına dair gelecekteki mekanizmanın eksiksiz, iyi tartışılmış, ayrılmaz bir parçası. Bitcoin ile başlıyor. Bu kripto projesinin en önemli ilk aşaması ve direktif en tepeden geliyor…

Yönergeden bahseden “en üstteki” kaynak, doğrudan başkan Jeff Bezos’tan geliyor. Ayrıca BitBoy Crypto, Amazon’un yeni CEO’su Andy Jesse’nin çok kripto yanlısı olduğunu da kaydetti. BTC dışında, Amazon’daki yöneticiler de ilk on altcoin bazında seçilen kripto paraları entegre etmek için çalışıyor. Bu konuya ilişkin olarak kaynak kişi şunu ifade etti:

Altcoin Ethereum, Cardano ve Bitcoin Cash, en popüler sekiz kripto para birimini çevrimiçi hale getirmeden önce sırada olacak. Uzun sürmeyecek çünkü planlar zaten orada ve 2019’dan beri üzerinde çalışıyorlar.

Projenin son ayağı olarak Amazon, kendi yerel kripto para birimini de tanıtabilir. E-ticaret devi ilk başta bunu deneyecek. Kullanıcıların mal ve hizmetler için ödeme yapabileceği ve sadakat puanları olarak token kazanabileceği çok seviyeli bir altyapı içerecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!