eToro En Çok Hodl Edilen 10 Kripto Para Birimini Açıkladı

En iyi sosyal ticaret platformu eToro, çok varlıklı platformunda en popüler kripto para birimi olarak Cardano’yu (ADA) seçti. Cardano, 2021’in hem birinci hem de ikinci çeyreğinde eToro’daki en popüler kripto paralardan biri olarak ilk konumunu korudu. Bu, eToro kullanıcılarının Cardano’yu piyasa değeri açısından en iyi iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum üzerinde tuttuğunu gösteriyor.

Cardano (ADA), eToro kullanıcıları tarafından en çok tutulan kripto para oldu

Bir tweette eToro, ilk sırada ADA ile ikinci çeyrekte ilk on kripto para birimini vurguladı. Özellikle, ADA’nın lider konumu, önceki çeyrekte ikinci sırada yer almanın bir terfisi olarak gösterdi. Ayrıca ADA, daha önce eToro’da en çok tutulan kripto para birimi olan Bitcoin’i de geride bıraktı. BTC, ikinci çeyrekte eToro kullanıcıları tarafından en çok tutulan ikinci kripto para oldu. Ek olarak, Ethereum, Q1’deki 4. noktasından üçüncü sıraya yükseldi. XRP, önceki çeyrekte 3. sırada yer alırken, ticaret platformunda en çok tutulan 4. kripto varlığı oldu. Öte yandan ilk çeyrekte listeye giremeyen Dogecoin ise büyük bir sıçrama yaparak 2021 Q2’de beşinci sıraya yerleşti. 2021’de Dogecoin, kripto topluluğunun üyeleri arasında artan benimsenme ve tanınma kaydetti. Dogecoin 2013’te bir şaka olarak başladı, ancak Elon Musk ve Mark Cuban gibi önde gelen isimler meme coin’e desteklerini göstermesi sonucunda geçtiğimiz aylarda yükselişe geçti.

Dogecoin’in 2021’deki kazancına ek olarak, eToro da dahil olmak üzere birçok kripto para borsası, popülerliğini artıran kripto para birimini listeledi. Bu yıl Dogecoin’i listeleyen diğer borsalardan bazıları Coinbase ve Gemini. Ayrıca FTX kripto borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried, DOGE’yi “yılın varlığı” olarak adlandırdı. Dogecoin, diğer kripto para birimleri arasında dalga yaratmaya devam ediyor. Amerikan finansal hizmetler şirketi Robinhood, yaklaşan halka arzı için bir dosyada, 2021 Q1’de DOGE ticaretinden yaklaşık 30 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Basın zamanında, Dogecoin yüzde 1,20 artışla 0.2161 dolara yükseldi.

eToro kullanıcıları daha fazla altcoin benimsiyor

Artan sırayla eToro’da en çok tutulan diğer 10 kripto varlığı TRX, XLM, MIOTA, LTC ve ETC’dir. Daha önce olduğu gibi, kripto destekçileri sadece Bitcoin’e değer verdiğinde, diğer taraftan insanlar altcoinleri keşfettiğinde topluluğun ilgisi değişiyor. Sonuç olarak, Bitcoin’in toplam kripto para piyasa değerindeki payı 2019’dan bu yana ilk kez yüzde 50’nin altına düştü. Yazımızın yazıldığı sırada Bitcoin’in 641 milyar doların üzerinde bir piyasa değeri var. BTC’nin mevcut piyasa değeri, toplam kripto pazar payının yüzde 43’ünü temsil ediyor. Fintech firması PolySign’ın CEO’su Jack McDonald şunları söyledi:

İnsanlar, çok kalabalık BTC ticaretine kıyasla daha geniş altcoin evrenine bakıyorlar. BTC ile piyasanın geri kalanı arasında açık bir ilişki olsa da altcoinler insanların yatırımlarını çeşitlendirmeleri için bir fırsattır.

Dbilia.com’un kurucusu Everett Kohl, altcoinlerin benimsenmesindeki son artışın, yatırımcıların kripto para alanına daha fazla güvendiğini gösterdiğine inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!