Goldman Sachs Raporu Kripto Para Sektöründe Büyük Heyecan Yarattı!

Dünya, Bitcoin (BTC) fiyatının düşmesinden endişe ederken, milyarderler, giderek lider kripto para birimine karşı daha fazla ilgi duymaya devam ediyor.

Kurumsal yatırım uzun vadede artmaya devam edecek!

Yakın tarihli bir Goldman Sachs araştırması, aile ofislerinin en az yüzde 45’inin kripto para birimlerine büyük miktarlarda yatırım yapmakla ilgilendiğini ortaya koydu. Aile ofisleri, Amazon’dan Jeff Bezos, Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin veya Alibaba’dan Jack Ma gibi milyarderlerin parasını yönetmekten sorumlu firmalar olarak tanımlanabilir. Genel olarak, her ofis bir ailenin servetini yönetir. Aile ofisleri genellikle müşterilerinin parasını özel sermaye, gayrimenkul veya yatırım fonları gibi kârlı ancak geleneksel yatırımlara yatırma eğiliminde olurlar. Goldman Sachs’a göre kriptoların  büyümesi, artan sayıda milyarderin dikkatini çekmeye başladı.

Özellikle Goldman Sachs, aile ofislerinin yüzde 15’inin müşterilerinin servetinin bir kısmını kripto para birimlerine yatırdığını tespit etti. Ancak, küresel finansal sistemin içinden geçmekte olduğu zor koşullar göz önüne alındığında, bu ofislerin yüzde 45’inin yakın gelecekte kripo paralara yatırım yapmak için planları olduğu ortaya çıktı. Bloomberg tarafından elde edilen rapor, volatiliteye rağmen kripto para birimlerinin kendilerini ultra zenginler arasında çekici bir yatırım olarak kabul ettiğine dikkat çekiyor ve şunları belirtiyor:

Aile ofisleri, kripto para birimlerinin daha yüksek enflasyon, uzun süreli düşük oranlar ve benzeri görülmemiş bir küresel parasal ve mali teşvikin ardından diğer makroekonomik gelişmeler için bir riskten korunma olabileceğini düşünüyor.

 Kripto para birimleri ve internet!

Goldman Sachs’ta Özel Varlık Yönetimi Ortağı ve Küresel Eş Başkanı Meena Flynn’e göre, ultra zenginler kripto para birimlerine yatırım yapmakla ilgileniyorlar ve bu istek, sadece heyecan veya FOMO nedeniyle değil, aynı zamanda bu teknolojinin geleceğinin potansiyel etkisinden kaynaklanıyor. Görünüşe göre özellikle Bitcoin’in internetin ilk aşamalarındaki konumu gibi ileriki yıllarda finans dünyasının en önemli unsuru olabileceği fikri benimsenmeye başlandı. Flynn şunları vurguladı:

Ailelerin çoğunluğu bizimle konuşmak istiyor. Blockchain ve dijital defter teknolojisi hakkında bilgi almak isteyen birçok kişi var. Birçok yatırımcı, bu teknolojinin internetin verimlilik ve üretkenlik açısından olduğu kadar etkili olacağını düşünüyor.

Bitcoin ve altcoin’ler son zamanlarda muazzam bir meşruiyet kazandı. Daha önce bildirdiği gibi, JPMorgan’ın müşterilerinin çoğu, Bitcoin‘i bir varlık sınıfı olarak gördüklerini ve Bitcoin etrafındaki düzenleyici belirsizlik netleştikçe kripto para birimlerine yatırım yapmakla ilgilendiklerini belirtti. Ancak fiyat oynaklığı, bankanın Bitcoin’e yatırım yapmasını veya iyimser fiyat tahminlerine rağmen daha ciddiye almasını engelledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın