Açıklandı: İşte Alameda’nın En Büyük 5 Altcoin Yatırımı!

Kriptoarena.com olarak daha önce de bildirdiğimiz gibi, Alameda ve FTX, bu yıl kripto para ekosisteminde en çok konuşulan konulardan biri…1 ay önce şirketin CEO’su, kardeş şirket Alameda ve FTX ile işbirliğine yatırım yapan diğer 130 şirketle beraber iflas başvurusunda bulundu. Buradaki başarısızlık ikisinden kaynaklı ve dünya çapındaki birçok altcoin yatırımcının birikimlerinin  erimesine neden oldu. FTX kullanıcılarının toplam kaybının 1 milyar dolar, genel piyasalarda ise 10 milyar dolardan fazla olduğu tahmin edilmektedir.

İşte altcoin çöküşünün detayları

Altcoin çöküşünün başlangıcında birçok kişi, FTX CEO’su SBF’nin Alameda’ya 10 milyar dolardan fazla para gönderdiğini belirtti. Bununla birlikte  şirket hakkında spekülasyonlar başladı. Ancak ne yazık ki her geçen gün bu söylentiler gerçeğe dönüştü. Analist Arkham, Alameda’nın çöküşünden hemen önce FTX‘in ABD’de 204 milyon dolardan fazla topladığını açıklamıştı. Alameda ve şirketin altcoin yatırımlarıyla ilgili daha fazla açıklamalar ortaya çıktı. Listede bazı ilginç bulgular bulunmaktaydı. Bu bulgulardan biri 10 farklı altcoin projesine gerçekleştirilen yatırımlardır.

Buradaki şirketlerin hepsinin değerleri 5 milyar doları aşmaktadır. Aynı zamanda iki yatırım da listenin başında yer almaktadır. Bunlar: Genesis Digital ve Anthropic. The company  her ikisine de sırayla 1.15 milyar dolar ve 500 milyon dolar yatırım yapmıştır. Kripto yatırımcıları bu özel yatırımı eleştirerek “gülünç” olarak nitelendirmiştir. Ayrıca bilanço tablosu, risk sermayesi şirketi olan Sequoia’ya neredeyse 200 milyon dolardan yatırım yapıldığını gösteriyor. Bununla birlikte, iflasın sonrasında FTX hissesinin sıfıra düştüğünü ortaya koydu. Bu durum şirket için bir başka büyük darbe oldu.

İşte Alameda’nın altcoin portföyü

Şirketin yatırım yaptığı en iyi kripto paralardan bazılarının, HOLE, Polygon, NEAR (FTX), Port Finance ve AND NEAR (Alameda) olduğu biliniyor. Özellikle şirket, HOLE Token’lerine 67,5 milyon dolar yatırım yapmıştır. Bunu 50 milyon dolarlık bir yatırım ile Polygon takip etmektedir. NEAR (FTX), Polygon (50 milyon dolar) ile aynı oranlarda yatırımla üçüncü sırada yer almaktadır. Alameda, Port Finance’e 33,5 milyon dolar ve NEAR’a (Alameda) 30 milyon dolar yatırım yaptı. Buradaki çöküşün ardından, yatırım yapılan Token’lerin her birinin fiyatlarında ciddi düşüşler görülmektedir.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!