ABD’de Gözler Yarınki Toplantıda: Bitcoin için Kritik Gün!

Bu hafta yaklaşan Fed toplantısı, bir teşvik azaltma planı olasılığı ile hisse senedi ve kripto piyasası üzerinde büyük baskı yaratıyor. Bununla birlikte, Bitfinex’te 46 bin dolar seviyelerinde görünen birden fazla Bitcoin teklifi, trader’ların “söylentileri yay, haberleri satın al” hissinde olduğunu gösteriyor.

Bitfinex’te Bitcoin teklifleri artmaya başladı

Bitcoin ve daha geniş kripto pazarındaki son fiyat düşüşü, yatırımcıları üzmeye devam ediyor. Bugün erken saatlerde, lider kripto paranın fiyatı daha geniş pazar satışında 47 bin dolar seviyelerinin altına düştü. Bununla birlikte, analistlere göre Bitcoin’in düşüş trendi, 15 Aralık Çarşamba günü Fed yorumunun ardından yakında bir son görebilir. Bugün, BTC borsası Bitfinex’te BTC/USD teklifleri artmaya başlarken borsa Bitcoin’in daha da yükselmeye mahkûm olduğunun sinyalini verdi. Piyasada, Fed’in teşvik azaltma planını başlatmasıyla ilgili bazı korkular bulunuyor. Ayrıca, enflasyon korkuları ve Fed’in tahvil alım programında yavaşlamasıyla ilgili konuşmalar, kripto ve geleneksel piyasalar üzerinde zincirleme bir etki olacağını belirtiyor.

Bitfinex sipariş defterlerine bakıldığında, Bitcoin yatırımcılarının “haberleri satın alma” fırsatı gördükleri açıkça görülüyor. Uzmanlara göre pandemi sırasında Fed, ekonomik aktiviteyi devam ettirmek için piyasaya fazla likidite koyuyor. Bu paranın çoğu hisse senetlerine ve kriptoya taşınırken piyasanın güçlü bir şekilde toplanmasına yardımcı oldu. Ancak analistlere göre likidite planlarının azaltılmasıyla, “kolay” paranın mevcudiyetine bir ara verilecek. Bu aynı zamanda BTC gibi risk varlıklarını da baskı altına alabilir.

FOMC toplantısından sonra ne olacak?

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 15 Aralık Çarşamba günü toplandığında, Fed’in enflasyon yorumuyla resim netleşecek. Şu anda, Bitfinex trader’ları Bitcoin (BTC)’e 44.500 dolar ile 46.000 dolar arasındaki fiyat aralığında teklif veriyor. Popüler kripto analisti Will Clemente ise konuya ilişkin olarak şunları ifade ediyor:

FOMC’nin “söylenti yay, haberi satın al” etkinliği olma şansının yüksek olduğunu düşünün. Bunu, likit olmayan arzın yılın en yüksek seviyelerinde ve bazı büyük Bitfinex tekliflerinin gelmesiyle eşleştirin. Teklif vermeye başlamak için sadece 53 bin doları bekliyorum. Hareketin bir kısmını kaçırmaktan ve esasen onay için ödeme yapmaktan mutluluk duyuyorum.

Bitcoin fiyatı düşmeye devam ederken, borsalardaki BTC arzı da düşüyor. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, BTC borsa arzının 31 ayın en düşük seviyesine ulaştığını bildirdi. Santiment’e göre şu anda borsalara hareket eden BTC eksikliği, büyük satış riskinin sınırlandırılması gerektiğine dair olumlu bir işaret olarak görünüyor. Uzmanlara göre kripto paranın fiyatındaki son düzeltme, önemli dirençleri kıramadığı için geliyor. Popüler piyasa analisti Michaël Van de Poppe, 46,5 bin dolar seviyelerinde oluşan bir yükseliş ayrışma modeli olduğunu belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!