Analist Açıkladı: Altın Piyasasını Bu Gelişme Fiyatlıyor!

FXEmpire analisti David Becker, altın fiyat hareketlerindeki dalgalanmanın sebeplerini inceliyor. Analiste göre, dolar cinsinden fiyatlandırılan sarı metalin değeri dolar güçlendikçe azalıyor. Öte yandan XAU/USD yazım sırasında 1,779.80 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatının teknik analizi

Tersine dönen altının fiyatı şu anda 1.776’da 10 günlük hareketli ortalamaya yakın direnç olan desteğin altına girerek geriledi. Destek Eylül ayının en düşük seviyesi olan 1.721 yakınlarında görülüyor. Hızlı stokastik çapraz satış sinyali ürettiği için kısa vadeli momentum negatife döndü. Sarı metalin fiyatları aşırı satım bölgesinden çıkarak nötr aralığın ortasında kalıyor. Yazım sırasında, altın 24 saat içinde yüzde 0,25 artarak 1,768.28 dolardan işlem görüyor.

MACD (hareketli ortalama yakınsama ayrımı) endeksi çapraz alım sinyali oluşturduğundan orta vadeli momentum pozitife döndü. Bu, MACD çizgisi (12 günlük hareketli ortalama eksi 26 günlük hareketli ortalama) MACD sinyal çizgisinin (MACD çizgisinin 9 günlük hareketli ortalaması) üzerinden geçtiğinde gerçekleşir. MACD histogramı pozitif bölgede yazdırıyor. Ancak yukarı eğimli yörünge yavaşlıyor. Bu da altın fiyatında bir konsolidasyona işaret ediyor.

Fed’in açıklamasına göre ABD’de sanayi üretimi düşüyor

Değerli metalin fiyatı direnç seviyesine çarptıktan sonra düşmeye devam ediyor. Dolar düşmesine rağmen Presicoul metal trader’larının ABD getirilerine daha fazla odaklandığı görülüyor. Öte yandan ABD getirilerindeki yükseliş sarı metal üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor. Dolar cinsinden fiyatlandırılan altın, dolar güçlendikçe genellikle daha düşük fiyatlara sahip oluyor. Değerli metal son 24 saat içinde fiyatına 6,00 dolar ekliyor.

ABD’de bireysel yatırımcıların satışları beklenenden daha güçlüyken, ithalat fiyatları yükseliyor. Bunlara ek olarak ABD sanayi üretimi, Ida Kasırgası’nın kalıcı etkilerinin daralma yaratmaya devam etmesi nedeniyle Eylül ayında yüzde 1,3 düştü. Fed, toplam sanayi üretimindeki genel düşüşün yüzde 0,6’sının çoğunun kasırgadan kaynaklandığını bildiriyor. Bu, şubat ayındaki yüzde 3,1’lik düşüşten bu yana görülen en kötü gösterge olarak değerlendiriliyor. Öte yandan, altın fiyatını takiben ikinci en değerli metal olan gümüşün yazım sırasındaki fiyatı son 24 saat içinde yüzde 2,80 artış göstererek 23,86 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!