3 Kritik Metriğe Göre Bu Altcoin Çok Yakında Büyük Yükseliş Yaşayabilir

Balinalar daha fazla para biriktirirken popüler altcoin projesi Litecoin’in sahipleri çoğunlukla kâra geçiyor. IntoTheBlock tarafından Litecoin için sağlanan zincir üstü veriler, aynı anda kripto para için üç farklı yükseliş göstergesine işaret ediyor. Bahsedilen göstergeler net ağ büyümesi, kârda olan adreslerin sayısı ve fonların yoğunluğu şeklinde sıralanıyor.

Net ağ büyümesi ve kârda olan adreslerin sayısı

Sağlanan zincir içi verilere göre, Litecoin’in net ağ büyümesi şu anda yüzde 1,89 artış gösteriyor. Metrik, Litecoin adreslerinin toplam sayısındaki değişikliği ölçmekte kullanılıyor. Metrikte olumlu bir eğilimin devam etmesinin ardından, altcoin projesinin sahiplerinin sayısı önemli ölçüde artıyor. Bu durum aynı zamanda, ayın başından bu yana neredeyse yüzde 100 artan işlem hacmine de yansıyor.

Litecoin için fon hacmi giderek artarken, kâr elde ediyor olmak önemli olarak nitelendiriliyor. Bu da piyasaya giriş noktasının üzerinde kalmak anlamına geliyor. Şu anda, kripto para biriminin sahiplerinin yüzde 70’i, yükseliş trendinde hareket eden bir varlığın ortalama değeri olan kâr aşamasında kalıyor. Öte yandan mevcut piyasada trader’ların ve yatırımcıların sadece yüzde 18’i zararda. Piyasa katılımcılarının yüzde 12’si ise kârda. Yani bu kişiler ya piyasaya yeni girdiler ya da altcoin projesinin aynı fiyattan işlem gördüğü Eylül ayından beri pozisyonlarını açık tutuyorlar.

Altcoin projesindeki fonların yoğunluğu

IntoTheBlock tarafından ortaya konan verilere göre Litecoin’deki fon yoğunluğu, piyasadaki balina seviyesindeki pozisyonlarda değişikliklere işaret ediyor. Büyük adresler para harcamak yerine yığılırken, altcoin projesindeki bu metrik yükseliş eğilimi olarak kabul ediliyor. Piyasada satış baskısının olmaması ise varlıkların hareket etmesine izin veriyor.

Genel zincir içi veriler Litecoin için olumlu görünüyor. Bununla birlikte, genel zincir içi veriler büyük olasılıkla hem diğer altcoin’ler hem de Bitcoin için yükselişini sürdüren piyasadaki genel duyguya bağlı olmasıyla biliniyor. Bunlara ek olarak, sürekli artmaya devam eden altcoin projesinin piyasa değeri, Eylül ayının sonundan bu yana 700 milyar dolar artış gösterdi. Yazım sırasında, piyasa değerine göre en büyük 15. kripto para birimi olan Litecoin 198,93 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!