2021’deki Çöküşü Bilen Analistten Kritik Bitcoin Yorumu!

2021’in Mayıs ayındaki Bitcoin (BTC) çöküşünü ve BTC’nin 69 bin dolara ulaştığında ikili tepe modelini doğru olarak tahmin eden analist, BTC için taban seviyenin neredeyse yaklaştığını söylüyor.

Analist: Bitcoin, Mayıs’ta taban seviyesine ulaşabilir!

Piyasada, ”Dave the Wave” olarak bilinen analist, 99 bin Twitter takipçisine, BTC’nin tarihsel olarak dibe vurma eğiliminde olduğu bir nokta olan 48 aylık hareketli ortalamaya dikkat çekiyor. Analist,  “Muhtemelen, bu metriğe dayanarak bir ay daha düşüş devam edecek. Bitcoin, bu ay boyunca düşük seviyeleri yeniden test edecek.” ifadesini kullandı. Yakından takip edilen kripto para analisti, Bitcoin’in taban seviyesine bu ay ulaşabileceğini öngörüyor. 2021 yılının Ekim ayında, Bitcoin 60 bin dolar seviyesini aşarken Dave the Wave,  65 bin dolar civarında bir çift tepe modeli oluşturacağını ve fiyatın daha sona düşeceğini doğru tahmin etmişti.
Kripto para piyasası uzun bir süredir durgun bir fiyat hareketi sergilerken, stratejist, trendi takip eden bir gösterge olan haftalık hareketli ortalama yakınsama sapmasının (MACD) BTC’nin dip seviyesine ulaşmaya hazır göründüğünü gösterdiğini ekliyor. Analiste göre, Bitcoin haftalık MACD göstergesi, umut verici görünüyor.

ABD’li ekonomist: ”Bu seviyede dipten alım yapacağım”

Küresel piyasaların mevcut durumuna ilişkin olarak Kiyosaki, kalıcı enflasyon ve Fed para politikasına işaret ederek, ABD ekonomisinde büyük bir resesyon yaşanacağını iddia etti. Kiyosaki, Bitcoin’in (BTC) 2020’nin sonlarından bu yana görülmeyen seviyelere düşmesinin ardından harika bir alım fırsatı algıladığını söyledi. Ses getiren finans kitabı ”Zengin Baba, Yoksul Baba” kitabının yazarı, Bitcoin’in bu hafta başında yaklaşık 26.700 dolar ile 52 haftanın en düşük seviyesine düşmesinin “mükemmel bir haber” olduğunu belirtti. Sonuç olarak Kiyosaki, lider kripto para biriminin 20 bin dolara düşebileceğini ancak Bitcoin’in 17 bin dolarlık fiyat seviyesinde güçlü bir destek bulmasını beklediğini söylüyor. Bu noktada Kiyosaki, dipten alım yapmayı planladığını ifade etti.

Twitter’dan yaptığı paylaşımda Kiyosaki: “Harika haber. Önceki tweet’lerimde belirttiğim gibi, Bitcoin’in 20 bin dolara düşmesini bekliyorum. Ardından, 17 bin dolarda dip bulmasını düşünüyorum. Bu noktada, taban seviyeye ulaşıldığından emin olduğum an dipten alım yaparım” ifadesini kullandı.  Bitcoin, an itibariyle 29.503 dolardan işlem görüyor. Bu, 2021 yılının Kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 69 bin dolardan yaklaşık yüzde 55 daha düşük. Bu haftanın başlarında yazar, ABD federal hükümetinin  para politikası nedeniyle ivme kaybeden Bitcoin’in bu durumun üstün geleceğine inandığını söyledi. Kiyosaki ayrıca bu haftanın başlarında YouTube kanalında Bitcoin’in yanı sıra daha  Ethereum (ETH) fiyatının daha da düşmesini beklediğini iddia etti. Ekonomist, ”“Hala biraz Bitcoin ve Ethereum sahibiyim. Ama daha fazla satın almadan önce fiyatın düşmesini bekliyorum,” ifadesini kullandı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!