Öngörüleri Çıkan 2 Bitcoin Analisti, Sıradaki Seviyeleri Açıkladı!

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi, Bitcoin (BTC)’in dip seviyelerini doğru tahmin eden popüler kripto para analisti Smart Contracter, lider kripto para biriminin yeni bir düşük seviyelere inme yolunda hazırlandığını söylemektedir. Özellikle analist Smart Contracter, 216.200 Twitter takipçisine, BTC’nin mevcut ayı piyasasının düşük seviyesi 15.546 dolardan başlattığı rallinin sona ermek üzere olduğunu belirtti.

Öngörüleri çıkan 2 Bitcoin analisti, sıradaki seviyeleri açıkladı!

Popüler kripto para analisti Smart Contracter Bitcoin ile ilgili görüş ve analizlerini aktardı. Ayrıca Smart Contracter, piyasa katılımcılarının dalgalar şeklinde tezahür etme eğilimindeki psikolojisini takip eden ve gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmeye çalışan bir teknik analiz yaklaşımı olan Elliott Wave teorisini uygulamaktadır. Buradaki teoriye göre, bir düşüş trendi, varlıkların 2. ve 4. dalgalar esnasında kısa sıçramalar gördüğü beş dalgadan oluşmaktadır.  BTC’de yaşanan rallinin sona yaklaştığını belirten analist, görüşlerini şu sözlerle anlattı:

Şu an için BTC’deki bu yükselişin, daha uzun vadeli bir dip bulduğumuz 2023’ün ilk çeyreğine 15.000 doların altına yeni bir düşüş yapmadan önceki düzeltici ABC dalgasının bir parçası olduğuna hâlâ inanıyorum.

 

Smart Contracter’ın tablosuna göre, BTC 4. dalga sıçramasının son ayağında görünmektedir. Ayrıca 18.000 dolara doğru son bir koşu için hazırlanmaktadır. Analistler, Bitcoin’in daha sonra 5 dalga döngüsünü tamamlamak için neredeyse 14.500 doalr hedefine doğru düşüş trendlerinde devam edeceğini tahmin etmektedir. BTC şuanda 16.979 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Özellikle BTC’nin Smart Contracter’nin işaret ettiği dip seviyeye ulaşması durumunda ise neredeyse yüzde 15’lik bir düşüş olduğunu göstermektedir. Kripto stratejisti, yükseliş sinyalleri verdiğini söylediği ABD dolar endekslerini (DXY) de yakından izliyor ve görüşlerini şu sözlerle aktarıyor:

Bugün büyük DXY geri dönüşü, kriptoda yükseliş istiyorsanız görmek isteyeceğiniz bir şey değil. En iyi senaryoda bile, bence hala 108-109 civarına sıçradı ve bu muhtemelen kriptoyu daha da düşürecek. 

BTC bir saatlik grafikte yükseliş trende

Yatırımcılar DXY’yi yakından takip ediyorlar, çünkü güçlü bir endeks, yatırımcıların Bitcoin ve hisse senetleri gibi risk varlıklarını ABD doları lehine sattığını gösteriyor. Aynı zamanda, Elliott Wave uygulayıcısı Credible, BTC’nin 18.000 dolarlık direnç seviyesi üzerine çıkabileceğine inanmaktadır. Özellikle analist, BTC’nin bir saatlik grafikte yükseliş trendlerinde olduğunu veoldukça büyük bir sıçrama için hazır göründüğünü belirtmektedir.

Elliott Dalgası teorisine dayanarak, yükseliş eğilimindeki bir varlık aynı zamanda beş dalgadan geçer; burada bir, üç ve beş dalgaları yukarı doğru ralliyi işaret eder.. Analistin grafiğine bakıldığında, BTC’nin 18.000 doların üzerindeki hareketinin 16.400 dolarda sona erdirdiğini görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!