Başarılı Analist, Bitcoin Yükselişi İçin Tarih Verdi!

Popüler kripto para analisti Invest Answers, zincir üstü bir sinyalin, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in çok yakında büyük bir sıçrama yapacağını söylüyor ve bazı metriklere dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar…

Analist bu metriklere dikkat çekti: Bitcoin çok yakında yükselişe geçecek

Yeni bir strateji oturumunda, Invest Answers takma adıyla bilinen analist, Bitcoin’in tüm BTC’nin değerini, satın alındıkları fiyat üzerinden dolaşımdaki kripto para sayısına bölünerek kaydeden, gerçekleşen fiyat (RP) metriğine bakıyor. Deneyimli analist, tarihsel olarak BTC’nin gerçekleşen fiyatının altında uzun süre kalmadığına dikkat çekiyor ve şunları söylüyor:

Bir sonraki yatılanma (halving) için geri sayım yapıyoruz ve burada gerçekleşen fiyatın altındayız… şimdi 170 gün oldu ve gerçek fiyat yaklaşık 21.000 dolar olan RP’nin altında. Bu, gerçek fiyatta bir yükselişin olası olduğunu gösteriyor. Çünkü biz burada o kadar uzun süre kalmayacağına inanıyoruz., Birçok kişi de buna inanıyor…

Bu, gerçekleşen fiyatın gökkuşağı görselidir. Ve Bitcoin fiyatının çoğu zaman RP’nin üzerinde olduğunu görebilirsiniz… Zamanın yaklaşık yüzde 97- 98’i bu seviyenin üzerindedir. Şimdi ise aşağıda olduğu görülüyor. Şimdi soru şu ki, bu tarihte nasıl şekillenecek?

Analiste göre, lider kripto para birimi Bitcoin 2011’de 110 gün, 2015’te 240 gün, 2018’de 115 gün, 2020’de 8 gün ve 2022’de şu ana kadar 170 gün boyunca RP’nin altında kaldı. Bu da lider kripto para birimi BTC’nin fiyatında gerçekleşecek bir sıçramanın yaklaşmakta olabileceğini gösteriyor. Analist, ABD dolar endeksindeki (DXY) artan zayıflığın da Bitcoin’in bir ralli için hazır olduğunu gösteren önemli metriklerden biri olduğunu açıkladı.

Grafikler kırılmaya işaret ediyor

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, DXY, USD’nin diğer büyük fiat para birimlerine karşı bir sepetidir ve geleneksel olarak Bitcoin ve kripto gibi riskli varlıklarla ters orantılı olduğu düşünülür. Analist Bitcoin ve DXY arasındaki ilişki hakkında görüşlerini açıkladı ve şunları söyledi:

Bu oldukça havalı bir işaret çünkü bildiğimiz gibi, DXY yükseldikçe Bitcoin düşüyor. Aynı şekilde bunun tersi de geçerli. Ters ilişkilidirler. Tarih tekerrür ederse – ki bunu son zamanlarda çokça söyledik – bu grafik olası bir kırılmaya işaret ediyor. Ama şimdiden 115’ten 109’un altına düştüğünü de iddia edebilirsiniz. Ama yine buradayız. Bu gerçekleşirse, riskli alan için de çok iyi olacak.