17 Analist: Altın Fiyatları Haftaya Bu Seviyeleri Kırabilir!

Altın fiyatları, son bir yıldaki en kötü haftalık performansını görüyor. Haftalık altın Anketine göre Wall Street analistleri ve perakende yatırımcılar arasında duyarlılık düştüğü için, fiyat hareketi önümüzdeki hafta daha iyi olmayabilir. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

Analistler altın fiyatları için tahminlerini açıkladı

Altın fiyatları sadece haftayı yüzde 3,7 kayıpla bitirmekle kalmıyor, aynı zamanda üst üste dördüncü kayıp haftasını yaşıyor. ABD doları son 20 yılın en yüksek seviyesine yakın işlem görürken altın piyasası önemli bir satış baskısı altında kaldı. Bazı analistler altının aşırı satılmış gibi göründüğünü söylese de, hala bazı zorlu rüzgarlarla karşı karşıya. Darin Newsom analytics başkanı Darin Newsom, “Eski bir deyişte olduğu gibi, piyasalar çoğumuzun çözücü kalabileceğinden daha uzun süre aşırı alım ve satımda kalabilir” dedi. “Ayrıca, Newsom’un 6. Kuralı bize ‘temellerin sonunda kazanacağını’ söylüyor ve ABD dolarının temelleri yükselişini sürdürüyor.” diye ekledi.

Bannockburn Global Forex’in genel müdürü Marc Chandler, momentum göstergelerinin hafif gergin göründüğünü de kaydetti. Yine de, yakın vadede ivmenin değiştiğini görmüyor. Altın fiyatlarının önümüzdeki hafta ons başına 1.780 dolara düştüğünü görebileceğini de sözlerine ekledi ve “Yükselen oranlar, sağlam enflasyon okumalarına rağmen altını savunmada tutuyor” dedi. Bu hafta 17 Wall Street analisti altın fiyatları anketine katıldı. Katılımcıların yüzde 12’si, altın fiyatlarının önümüzdeki hafta yükselmesi beklerken, yüzde 71’i ise, kısa vadede altın için düşüş öngörüsünde bulundu. Analistlerin yüzde 18’i ise, fiyatlar konusunda çekimser kaldı. Bu arada, çevrimiçi Main Street anketlerinde 932 oy kullanıldı. Bunların yüzde 51’i altının önümüzdeki hafta yükseleceğini düşünürken, yüzde 31’i ise daha fiyat kayıpları yaşanacağını söyledi. Ankete katılanların yüzde 18’i ise kısa vadede çekimser kaldı.

ABD doları yaz boyunca altın fiyatını baskı altında tutabilir

Perakende yatırımcılar kısa vadede altın konusunda yükselişe devam etse de, duyarlılık yüzde61’in yükseliş gösterdiği geçen haftadan keskin bir şekilde düştü. ABD dolarındaki yükselişin yanı sıra birçok analist, artan tahvil getirilerinin de değerli metal üzerinde baskı oluşturacağını söyledi. Kıdemli piyasa analisti Chris Vecchio, reel tahvil getirilerinin pandemi öncesi seviyelere itildiğini ve yükseliş trendinin yeni başladığını söyledi.

Bu hafta, ABD Tüketici Fiyat Endeksi, Mart ayındaki yüzde 8.5’ten Nisan’da yüzde 8.3’e yükselen yıllık enflasyonu gösterdi. Enflasyon beklenenden biraz daha yüksek olsa da Vecchio, enflasyonun zirve yaptığına dair işaretler olduğunu söyledi ve sözlerine şunları ekledi:

Enflasyon yüksek kalmaya devam edecek ve Federal Rezerv’i agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye devam etmeye zorlayacak. Nihayetinde reel faiz oranları yükselecek, bu da altın için kötü haber. Altının ons başına 1.800 doların altında rahatça işlem görmesi sadece an meselesi. Yıl sonuna kadar altın fiyatlarının 1.700 doların altına düşmesini bekliyorum.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!