Zincir Üstü Analistten Kritik Bitcoin Yorumu: Başladı!

Zincir üstü analist Willy Woo, küresel piyasalardaki süre gelen karmaşanın kripto para yatırımcılarının Bitcoin (BTC)’in temellerini gözden çıkarması ve cüzdanlarında bulunan BTC’lerini satmaları sonucunda olduğunu söylüyor.

Analist: Bitcoin fiyatları ile ilgili belirsizlik devam ediyor

Analist Willy Woo , resmi Twitter hesabında bulunan 1 milyon takipçisine, bu haftaki kapitülasyonun başlangıcının vadeli satışlar sonucu gerçekleştiğini söylüyor. Analist, Bitcoin (BTC)’in henüz dibe ulaşıp ulaşmadığından emin olmadığını belirterek şunları söylüyor;

“Bitcoin içeride mi? Bilmiyorum. Korku odaklı ticarette temeller sağlamlaştırılmaya çalışılıyor. Bence BTC ticareti yapmıyoruz, makro ve hisse senedi ticareti yapıyoruz.

 

Ayrıca, BTC’in yönünü belirleyecek olanın SPX [Standard & Poor’s 500 Endeksi] desteği olduğunu belirtiyor. Şu anda Bitcoin, 28,432 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Piyasa değerine göre ise lider kripto para birimi, son 24 saatte yüzde 14’ten ve geçen hafta yüzde 31’den fazla düşüş yaşadı. Woo, Bitcoin’in arz şok oranının ciddi düşüşler kaydettiğini belirtiyor ve şunları dile getiriyor;

“Arz şoku, yatırımcıların cüzdanlarında bulundurduğu kripto paraların, henüz herhangi bir kripto para birimini cüzdanında bulundurmayanların oranıdır. Kaba bir tabir ile 84.000 BTC, yatırımcıların elinden çıkış gerçekleştirdi…”

Stabilcoin’i korumaya almak için ciddi miktarda BTC çıkışı gerçekleşti

Analist, bu yüksek sayının büyük bir nedeninin, Terra (LUNA) ekosistemini desteklemek için kurulmuş, Luna Foundation Guard (LFG) olduğunu söylüyor. BitInfoCharts’a göre LFG, UST stabilcoin’i korumaya almak için Pazartesi günü 42.500’den fazla BTC’yi cüzdanlarından çıkardı. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi; Bitcoin, son 24 saatte yüzde 15 düştü ve an itibariyle 27.253 dolardan işlem görüyor. Bu, Aralık 2020’den bu yana en düşük seviyesi. BTC, Kasım ayındaki rekor zirvesinden bu yana yaklaşık yüzde 66 değer kaybetti. Uzmanlara göre, BTC daha fazla darbe alabilir. Kıdemli analist Peter Brandt 27 bin doları olası bir taban fiyat olarak görüyor. BTC, Çarşamba günü ABD TÜFE verilerinin açıklanmasından önce 31 bin dolar civarında işlem görüyordu. Ancak lider kripto para birimi, verilerin beklenenden daha yüksek gelmesinden birkaç dakika sonra 28 bin dolara düştü.

Enflasyon verileri, Mart verilerinin biraz altında olsa da yine de enflasyonun istenen seviyelere düşmesinin çok daha uzun süreceğini gösteriyor. Bu durum, BTC için son derece olumsuz bir senaryo olan Federal Rezerv tarafından daha fazla faiz artırımına yol açacak. Fed’in bu ayın başlarında yaptığı faiz artışı BTC’de ağır kayıplara neden olmuştu. ABD enflasyon verileri borsalarda da büyük bir düşüşe neden oldu. S&P 500 yüzde 1,7 düşerken, BTC’nin daha yakından takip ettiği Nasdaq ise yüzde 3’ün üzerine düştü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!