Yeni FTX! SEC, Bu Kripto Para Şirketini Soruşturuyor!

Kripto para piyasası çalkantılı günlerine devam ediyor. Bloomberg’in Cuma günü yayınladığı bildiriye göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yetkilileri, Digital Currency Group ile holdingin yan kuruluşu Genesis arasındaki transferleri soruşturuyor! İşte detaylar…

SEC, FTX’ten sonra bu kripto para şirketini soruşturuyor!

Bloomberg’ün Cuma günü geç saatlerde bildirdiğine göre, ABD Adalet Bakanlığı’nın New York Doğu Bölgesi (EDNY) ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yetkilileri, Digital Currency Group ile holdingin yan kuruluşu Genesis arasındaki transferleri soruşturuyor. Dikkat çeken rapora göre, DOJ’nin New York Doğu Bölgesi ofisindeki savcıların şimdiye kadar DCG ve Genesis’ten röportaj ve belgeler talep ettikleri, ancak SEC’in kendi soruşturmasının benzer şekilde erken bir aşamasında olduğu belirtildi.

Raporda konuya yakın kişilerin alıntıları dikkat çekerken, ne Genesis ne de DCG’nin şu ana kadar “yanlış yapmakla suçlanmadığı” bildiriliyor. Dikkat çeken rapora göre soruşturmalar özellikle Genesis ve DCG arasındaki finansal etkileşime odaklanmış görünüyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl Haziran ayı sonlarında kripto para platformu Genesis Trading’in anlık olarak patlamış koruma fonu Three Arrows Capital’e verilen krediler nedeniyle büyük kayıplarla yüz yüze geldiği ortaya çıkmıştı. Daha sonra 1,2 milyar dolarlık talep ise dikkat çekmişti. DCG, Genesis iddiasını üstlendi.

Birçok şirketi etkiledi!

Digital Currency Group’un bir sözcüsü, geçtiğimiz Cuma günü Bloomberg ile yaptığı konuşmada şirketin herhangi bir EDNY soruşturmasından haberi olmadığını belirtirken, bir Genesis sözcüsü haber kuruluşuna düzenleyicilerle “düzenli diyalog sürdürdüğünü” ancak herhangi bir belirli konu hakkında yorum yapamayacağını söyledi. Geçtiğimiz Kasım ayında platform, borç verme biriminin, Earn platformu için Genesis’e güvenen Gemini gibi kripto para şirketleri üzerinde zincirleme etkileri olan para çekme işlemlerini askıya alacağını duyurdu.

 

Öte yandan kripto para firması Gemini’ın kurucu ortaklarından olan Cameron Winklevoss ve DCG CEO’su Barry Silbert, o zamandan beri bu askıya alma işleminden kaynaklanan sorunlar konusunda alenen çekişmeye başladı. Ayrıca Genesis, Ağustos ayından bu yana çalışan sayısını neredeyse yarı yarıya indirdi. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere hemen ardından gelen FTX çöküşü, Genesis’e büyük kayıplar yaşatırken, likidite sorununun ardından geçtiğimiz ay bütün para çekim işlemlerini askıya aldı.

Fakat bir diğer yandan Digital Currency Group, Genesis’in sorunlarının kendilerine ait olduğunu belirterek mesafeyi koruyor. DCG’nin kurucusu Barry Silbert, Kasım 2021’de hissedarlara aktardığı mektupta, Genesis Global Capital’den Mayıs 2023’te vadesi dolacak yaklaşık 575 milyon dolarlık kredi aldığını belirtti. Ancak Silbert, bu şirketler arası kredilerin olağan işlerin bir parçası olduğunu ve “her zaman emsallere uygun olarak yapılandırıldığını ve geçerli piyasa faiz oranları üzerinden fiyatlandırıldığını” da belirtmişti. Öte yandan kripto para borsası Gemini, Genesis ile kazanç ürünlerinden 900 milyon dolardan fazla depozitoya sahip olduğu için DCG’ye saldırdı. Gemini’nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss, Silbert’i sorunu çözme çabalarını durdurduğunu iddia etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!