Yıl Sonuna Kadar Yeni Bir Kripto Para Çöküşü Gelecek mi?

Amerika Birleşik Devletleri Federal Rezerv’in (FED) enflasyonla mücadele için faiz oranlarını 75 baz puan daha artırması haberinin ardından, kripto para piyasanda düşüşler yaşandı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider altcoin Ethereum’un (ETH) fiyatlarında düşüşler görüldü.

Kripto para piyasalarında düşüşler devam ediyor

FED, Temmuz ayında yüzde 0,75’lik bir artış daha açıklamıştı. Duyurusu sonrasındaki bir saat içerisinde, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında artışlar gözlemlendi. Bu durumun ise olağan piyasa davranışı olmadığı belirtildi. Çünkü borçlanma daha yüksek hale gelmesinden dolayı yatırımcıların faiz oranları yükseldikçe daha riskli varlıklarını satma olasılıklarının daha da yükseleceği belirtildi.

Ekonomideki sarmal enflasyonun üstesinden gelmek adına, Federal Rezerv oldukça sert bir tutum benimsemeye devam ediyor. Ayrıca pandemi döneminin ardından merkezi bankaların fiat para birimlerini boşaltmak için bütçelerini niceliksel olarak azalttıkları belirtiliyor. FED tarafından üç kez üst üste faiz oranları 75 baz puan olarak açıklandı. Piyasalarda yer alan boğaların bile yıl sonuna kadar 100 baz puanlık bir artış bekledikleri aktarılıyor.

Analist, sıkıştırmanın ardından bir ralli görülebileceğini belirtiyor

Bu arada, piyasa genelinde resesyon uyarılarının tekrarlanmaya başladığı belirtiliyor. Dünya Bankası’na göre, dünya ekonomisi 2019 yılındaki durgunluğa benzer bir durgunluk yaşayacak. FedEx, talepteki düşüşün hızlandığı konusunda ciddi bir uyarı yayınladı. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Fed Başkanı Jerome Powell’in, Paul Volcker’ın izini takip etmesi durumunda, ekonominin gerçekten de resesyona gireceği belirtildi. Perakende yatırımcılar tarafından satım opsiyonu alımları harcama rekoru kırdı. Satım opsiyonu satın alan bir yatırımcının opsiyonu vardır ancak belirli bir varlığı satma zorunluluğu olmadığı anlamına gelmektedir. Dayanak varlığın değeri üzerinde iç karartıcı bir etkiye sahip olduğu kabul edilir. Ek olarak, yatırımcıların 46 milyar dolarlık rekor bir yüksek net kısa vadeli endeks vadeli işlemlerine sahip oldukları aktarılmakta.

Tüm bunlarla birlikte, herkesin onlarla aynı fikirde olmadığı belirtiliyor. Eight Global’in önde gelen kripto para analisti ve CEO’su Michael van de Poppe’ye göre kısa bir durağanlık dönemi yakın görünüyor. Kısa vadeli bir hisse senedi yükseldiğinde ve kısa vadeli satıcıların pozisyonlarını zararda tasfiye etmeleri konusunda zorlamaya başladığında, bu durumun kısa bir sıkışma olarak adlandırıldığını hatırlatıyor. Ayrıca analist Poppe, yaklaşmakta olan bir kripto para birimi rallisi öngördüğünü de belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!