“Yatırımcılar Temkinli” Analist, Altın Fiyatı Hedeflerini Paylaştı!

Altın fiyatı, salı günkü ABD borsalarında, yüksek ham petrol fiyatları, düşük ABD doları endeksi ve ABD Hazine getirilerinde hafif bir düşüşü içeren günlük pozitif dış piyasaların desteğiyle sağlam bir şekilde yüksek seviyelerde seyrediyor. Piyasaları değerlendiren deneyimli analist Jim Wyckoff ise değerli metallere ilişkin tahminlerini paylaşıyor.

Piyasaların odağında Fed Başkanı’nın konuşması yer alıyor

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed başkanlığına ikinci kez aday gösterilmesiyle ilgili olarak bugün bir Senato bankacılık komitesine ifade verdi. Kendisine Fed para politikası ve enflasyon beklentileri hakkında sorular soruldu. Powell, Fed’in yakın zamanda sunduğundan çok da farklı olmayan bir anlayış ortaya koydu. Analist Jim Wyckoff, ham petrol fiyatlarının yükselmesine ve dolayısıyla altın fiyatı ve gümüş fiyatının toparlanmasına yardımcı olabilecek şeyin, Powell’ın ABD ekonomik büyüme beklentileri konusunda çok iyimser olması olduğunu belirtiyor. Ayrıca Powell, piyasanın son zamanlarda Fed’den gördüğünden daha sert gelmedi.

Küresel borsalar bir gecede karışırken ABD hisse senedi endeksleri gün ortasında yükseldi. Trader’lar ve yatırımcılar, artan enflasyonun ortasında 2022’de daha sıkı merkez bankası para politikaları piyasasına uyum sağlamaya çalışarak bu hafta biraz daha temkinli davranıyorlar. Haftanın ABD veri noktası, yıllık yüzde 7,1 artışla gelmesi beklenen aralık ayı için çarşamba günkü tüketici fiyat endeksi raporu olacak. Şubat ayı vadeli altın fiyatı en son 17,90 dolar artışla 1.816,90 dolardan ve mart ayı vadeli Comex gümüşü en son 0,323 dolar artışla ons başına 22,785 dolardan işlem görüyor.

Analiste göre gümüş ve altın fiyatı için izlenmesi gereken seviyeler

Teknik göstergeleri inceleyen analist Jim Wyckoff’a göre,şubat ayı vadeli altının boğaları genel olarak kısa vadeli teknik avantaj elde ediyor. Analiste göre boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, ocak ayının zirvesi olan 1.833 dolarda sağlam direncin üzerinde bir kapanış üretmek olacakken ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını aralık ayının en düşük seviyesi olan 1.753 dolarda sağlam teknik desteğin altına itmek. Kriptoarena.com olarak sıklıkla analizlerine başvurduğumuz analiste göre altında ilk direnç 1.825,00 dolarda ve ardından 1.833,00 dolarda görülüyor. İlk destek 1.800,30 dolarda ve ardından bu haftanın en düşük seviyesi olan 1.789,30 dolarda görülüyor.

Altın fiyatı için tahminlerini sunan analiste göre mart ayı vadeli gümüş işlemleri, genel olarak kısa vadeli teknik avantaj sağlıyor. Wyckoff’a göre gümüş boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları ons başına 24,00 dolardan sağlam teknik direncin üzerinde kapatmakken ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, kapanış fiyatlarını aralık ayının en düşük seviyesi olan 21,41 dolarda sağlam desteğin altında tutmak. Ayrıca analiste göre gümüşte ilk direnç 23,00 dolarda ve ardından aralık ayının en yüksek seviyesi olan 23,48 dolarda görülüyor. Bir sonraki destek bu haftanın en düşük seviyesi olan 22,205 dolarda ve ardından ocak ayının en düşük seviyesi olan 21,945 dolarda görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!