Analist Açıkladı: Yatırımcılar Ripple Ve Bu Altcoin’i İzlemeli!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para piyasasında uzun bir süredir devam ederek artan düzenleyici baskı ve davalar nedeniyle birçok kripto para biriminde kırmızı renge sebep oluyor. Başlıca lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) gibi varlıklarla başlayan bu düşüş eğilimi, birçok kripto para biriminde büyük düşüşlere sebep oldu. Özellikle bu düşüşler ile beraber kripto para piyasasının genel değeri 1.09 trilyon dolar seviyelerine kadar geriledi. Bazı analistler ise bunu bir fırsat olarak değerlendiriyor. Popüler kripto para analistlerinden Michael Van de Poppe, 10 Haziran tarihli bir YouTube videosunda, Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC) için kritik seviyelere işaret etti ve yatırımcıların takip etmesini önerdi! İşte detaylar…

Popüler analist Michael Van de Poppe, Ripple için 1 dolara işaret etti!

Kripto para analisti uzun bir süredir piyasaların vazgeçilmez isimlerinden biri oldu ve aktardığı sözlerle birçok yatırımcının dikkatini çekiyor. Son olarak yaptığı analizlerde Poppe, SEC ve Ripple arasındaki davanın hala devam etmesinin XRP üzerindeki olumlu etkisini açıkladı. Uzman isim XRP’nin haftalık grafiklerine işaret ederek, XRP için potansiyel bir kırılmaya dikkat çekti. Popüler kripto para analistine göre yakın zamanlı bir yükselişle beraber XRP 0.52 dolarlık direnci aşmayı başarırsa, 1 dolara doğru uzun bir yolculuk onu bekliyor. Önde gelen analistin sözleri şu şekilde:

Direnci kırmamız halinde 0.75 dolarlık seviyeye kadar yükseliş başlatabiliriz. Ancak büyük olasılıkla 1 dolar veya daha fazlasına doğru yükselebileceğimize inanıyorum. Bu direnç bölgesini kırmak için bu direnç bölgesinin tersine çevrilmesi, tam olarak işlemlere başlamak istediğimiz yer!

Popüler altcoin Ripple, son 24 saatlik süreç içerisinde yüzde 3 değer kazanarak 0.50 dolar seviyesine geri yükselmeyi başardı. Bununla beraber piyasadaki birçok altcoin projesinin yüzde 20’lere kadar düşüş yaşamasına rağmen XRP için bu fiyat hareketi, birçok yatırımcının dikkatinin de çekiyor. Bununla beraber popüler analist XRP ve Dogecoin (DOGE) arasındaki korelasyona da dikkat çekerek yatırımcıları şaşırttı. Analiste göre XRP’nin öngörüldüğü gibi performans göstermesi halinde, gözle görülür korelasyonu nedeniyle odağın Dogecoin’e kayması bekleniyor. Anlık olarak popüler altcoin projesinin bu kadar yükselmesi, sosyal ilginin de artmasıyla sonuçlandı.

Uzman isim Litecoin için yükselen üçgen yapısına işaret etti!

Bir diğer yandan Litecoin ise yaklaşan ‘halving’ etkinliği ile yatırımcıları şimdiden büyülüyor. Birçok yatırımcı ve analistin dikkatini çeken yarılanma olayına sadece birkaç ay kaldı. Popüler analist Poppe, halving ile beraber LTC için önemli fiyat hareketlerinin gerçekleşebileceğine dikkat çekti. Bununla beraber ayrıca analist, son fiyat hareketlerini yorumlayarak LTC için “klasik bir yükselen üçgen yapısına” işaret etti ve LTC için bir patlamanın yaklaşıyor olabileceğini aktardı. LTC şu anda 100 dolarlık bir dirençle karşı karşıya olsa da Poppe, bu seviyenin aşılmasının 92 doların geri alınmasına bağlı olacağını belirtti. Ancak, piyasadaki potansiyel dalgalanma konusunda uyarıda bulundu. Analistin sözleri şu şekilde:

Litecoin için klasik bir yükselen üçgen yapısına sahibiz, ayrıca burada 100 ila 105 dolar arasında bir dirençle karşı karşıyayız. Tahminlerim gerçekleşir ve eğer 92 dolarlık seviyeyi aşmayı başarırsak, bu seviye kırılır ve 100 dolara doğru bir genişleme yaşayabiliriz.

Bir diğer yandan Poppe, yaptığı açıklamalarda LTC performansının Bitcoin ile dengeli olduğuna da dikkat çekti. Uzman isme göre BTC 26.500 dolarlık seviyeye geri dönerse potansiyel olarak LTC daha da yükselişe geçerek patlama yapabilir. Öte yandan Poppe, LTC’nin anlık olarak sunduğu 78 dolarlık seviyenin yatırımcılar için bir fırsat olabileceğine de işaret etti. Anlık olarak popüler altcoin Litecoin, 78.42 dolardan işlem görüyor ve son bir haftalık süreçte yüzde 18 değer kaybı yaşadı.

Son olarak önde gelen popüler analist, genel olarak altcoin piyasasının büyük bir gerileme ile karşı karşıya kaldığını aktararak SEC davasına işaret etti. bununla beraber uzman isim, genel piyasanın kısa vadeli bir düşüşe doğru yol aldığını da belirterek, “Bu, kripto için toplam piyasa kapitalizasyonunda görmek isteyeceğiniz haftalık mum değil. 200 Haftalık MA’yı kaybetmek, trendin aşağı yönlü devam etmesi için bağırıyor” sözlerinde bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!