Yatırımcı Verileri Bitcoin’in Düşebileceği Son Fiyatı Ortaya Koyuyor!

Bitcoin (BTC) için yeni verileri izleyen analistlere göre, lider kripto para birimi dip yapmış veya yapmaya “epey yakın” olabilir. Kendi adını verdiği indikatör ile bilinen ünlü kripto para analist David Puell, 22 Haziran tarihli Twitter gönderisinde, Bitcoin piyasasında mevcut alım ve satımlar hakkında “ilginç göründüğünü” düşündüğü şeyleri açıkladı.

Bitcoin(BTC)’in dip yapmış olma ihtimali yüksek

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Çoğu yorumcu BTC/USD paritesinin 14 bin dolar veya daha aşağıda dip yapacağını düşünürken, olumlu tahminlerde bulunanların sayısı ise epey az. Puell ise uzun vadeli (LTH) ve kısa vadeli birikimciler (STH) arasındaki dinamiğin, durumun korkulan kadar kötü olmadığına işaret ettiğini düşünüyor. Her bir grubun maliyet tabanına dikkat çeken Puell, piyasada daha uzun süredir bulunanların, BTC birikimlerine yeni yatırımcılara kıyasla daha az ödediğini belirtti. Bitcoin’in son yılların en düşük fiyat seviyelerinde seyretmesi de dolayısıyla LTH’lerden çok STH’lerin canını yakıyor. Bu nedenle STH’lerin zararına satış dönemi çoktan geçmiş olabilir.

Popüler analist Root, bu iddiayı “Bana göre dip yapmış veya yapmak üzere olma ihtimalimiz hayli yüksek,” diye yanıtladı. LTH, cüzdanındaki coin’leri 155 veya daha uzun süredir tutan yatırımcıları ifade ediyor. Bitcoin için karlı “dipten alım” fırsatı arayanlar ise popüler zincir üstü gösterge Mayer Çarpanı’na göre şanslı olabilir. Spot fiyatın 200 günlük hareketli ortalamanın (DMA) ne kadar altında olduğunu gösteren indikatör, mevcut kar ihtimalinin ender görülecek kadar iyi olduğuna işaret ediyor. 0,5 ölçülen ve 200 DMA’nın yüzde 50 altında seyreden Çarpan, Bitcoin’in ömrü boyunca bundan ancak yüzde 2 düşük olmuştu.

Peter Brandt yeni bir anket yayınladı

Kripto para analisti Peter Brandt, takipçilerine Bitcoin’in en düşük seviyeye ulaştığına inanıp inanmadıklarını sorduğu bir anket yayınladı. Ankete 9.200 kişi katıldı ve ankete katılanların yüzde 53,3’ü hayır, yüzde 24,8’i evetvet, yüzde 22,7’si ise “emin değilim” seçeneğini işaretledi. Peter Brandt, 2018 kripto kışını doğru tahmin ederek adından söz ettirmişti. Bitcoin fiyatı 32.000 dolar seviyesine ulaşamazsa, 13.000 dolar seviyesine inene kadar düşmeye devam edeceğini tahmin ediyor.

Peter Brandt, kripto endüstrisindeki en ünlü analistlerden biridir. Bu işte yaklaşık 50 yıllık uzmanlığa sahip ve 2018’in kripto kışını tahmin ettikten sonra topluluk içinde öne çıktı. Dün, Peter Brandt, farklı kripto şirketlerinin karşı karşıya olduğu zorlukların buzdağının sadece görünen kısmı olması muhtemel olduğunu söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!