Ripple (XRP)’ın Bir Sonraki Boğa Koşusunu Balinalar mı Başlatacak?

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, lider kripto para birmi Bitcoin (BTC]) ile istatistiksel olarak anlamlı bir pozitif korelasyon paylaşan Ripple (XRP)’nin fiyatı , son yedi gün içinde BTC uğradığı fiyat düşüşünden fazlaca etkilendi. Bu ay şimdiye kadar, XRP fiyatı yaklaşık yüzde 14’lük bir düşüş yaşadı. Bu, XRP’nin fiyatının Temmuz ayında %15’in üzerinde artmasından sonra geldi.

Kripto para balinaları XRP için devreye giriyor

Kripto para piyasasını vuran bir dizi tasfiyeden etkilenen popüler altcoin XRP, son 24 saat içinde 1.586,572 dolar tasfiye yaşadı. XRP’nin fiyatındaki düşüş, işlem hacminde düşüşe neden oldu. Şuan 1,32 milyar olan XRP’nin işlem hacmi son 24 saatte yaklaşık 19 azaldı. Günlük grafikte XRP, 31 Temmuz’dan bu yana dar bir aralıkta işlem görüyordu. 19 Ağustos gün içi işlem seansında çift haneli bir düşüş kaydedilmesi, düşüş trendindeki dar aralığı kırdı. Son birkaç gün içinde XRP birikiminde bir düşüşle, Göreceli Güç Endeksi (RSI), şuan 38’de sabitlenecek bir düşüş trendinde 50 nötr bölgeyi kırdı. Ayrıca satış baskısında bir artışa işaret eden XRP’nin Para Akışı Endeksi (MFI) şuan 39.


Zincir üstü veriler, Ağustos ayının başından bu yana XRP’nin ağ aktivitesinde bir düşüş olduğunu ortaya koydu. Günlük XRP token’larını işleyen aktif adresler endeksi, son 20 gün içinde yüzde 31 düştü. Ayrıca, ayın başlangıcından bu yana yeni adreslerin ağa katılma hızı yavaşladı. Şuan, bu rakam yüzde 17 azaldı. Bununla birlikte, son birkaç gün içinde ağ etkinliğindeki düşüşe bakılmaksızın, XRP, 19 Ağustos’taki işlem saatlerinin kapanmasından önce önemli balina etkinliği kaydetti. Santiment verilerine göre , XRP, Mayıs ayından bu yana en yüksek sayı olan 100.000 dolar ve üzeri 452 balina işlemi gördü. Ayrıca, şuan 1.013 olan token’in ağırlıklı hissi, Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesindeydi.

Balinalar birikin yapmaya devam ediyor

Fiyatın Kasım 2021’den bu yana düşüşte olmasına ve şu anda Şubat 2021 seviyesinde işlem görmesine rağmen, son altı ayda 10.000 ila 10.000.000 XRP token’i tutan balina adreslerinin Ripple varlıklarını kademeli olarak artırdığını belirtmekte fayda var. Ripplefiyat grafiğine bakıldığında, popüler kripto para birimi, son bir yılda yaklaşık yüzde 81,2’lik devasa bir fiyat kaybı yaşadı. Son bir aylık fiyata bakıldığında ise, kripto para biriminin yaklaşık 7,8’lik bir kayıp yaşadığı görülüyor. Yaşanan balina aktivitesinin altcoin fiyatını yükseltmesi bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!