Wyckoff Modeli Bitcoin Fiyatında Bu Seviyeye İşaret Ediyor

Yükseliş trendini sürdüren Bitcoin (BTC) dün 200 günlük hareketli ortalamasını (MA) geri aldı. Eğilim devam ederse, uzun vadeli direnç alanına 51.000 dolardan ulaşabilir. Dahası, BTC’yi 37.300 dolardan destek alanına götürecek bir Wyckoff dağıtım modeli mümkün.

Bitcoin (BTC)’in geri sıçraması

18 Ağustos’taki grafiklerde, alıcıların, fiyatı belli bir seviyeye kadar çektiğini ancak ayıların devreye girerek satışı başlattığı görülüyor. Bu sebeple BTC neredeyse %5 artarak, günü 46.765 dolardan kapatıyor. 20 Ağustos’ta BTC, yükseliş yörüngesine devam ederken önceki zirveyi 14 Ağustos’tan itibaren 48.150 dolarda kırmaya çalışıyor. Dünkü artışlar, BTC’nin neredeyse iki haftadır etrafında salındığı 200 günlük hareketli ortalamanın geri alınmasına sağladı. Ayrıca BTC, haftalık S1 desteğiyle eşleştirilen kısa vadeli destek alanından 44.000 dolardan sıçradı. Şu anda, Bitcoin 45.973 dolarda haftalık dayanağın üzerinde. Bu seviyenin üzerinde kaldığı sürece, kısa vadeli hissiyatın yükseliş olarak kabul edilmesi gerekiyor.

İlk destek alanı, haftalık S2 desteğine denk gelen 42.600 dolar seviyesinde. Bu seviye kaybedilirse, bir sonraki önemli alan, BTC’nin günlük zaman diliminde daha yüksek bir dip bastığı 37.300 dolar civarında olur. Ayrıca, düşen birim imzaları volatilitede bir düşüşe işaret ediyor. Ayrıca, BBWP düşüyor ve şu anda 50 değerinin altında. Bu durum, ağustos ayının son günlerinde Bitcoin piyasasında yukarı veya aşağı keskin bir harekete yol açabilir. Teknik göstergeler yükseliş görünümünü destekliyor. RSI tarafsız bölgeden döndü ve yukarı doğru ilerliyor. MACD, birkaç küçük negatif momentum çubuğu oluşturduktan sonra, yükseliş dinamiklerini yeniden kazanmaya yakın. Stokastik osilatör bir yükseliş çaprazı oluşturdu ve yükseliş bölgesine geri dönüyor.

Bitcoin’de başka bir Wyckoff dağıtımı mı?

Dört saatlik grafik, 20 Temmuz makro dip seviyesinden bu yana yerinde olan yükselen bir paralel kanalı gösteriyor. Dün, Bitcoin bu kanalın altından sıçrayarak yukarı doğru hareket etti. En yakın hedef, birkaç gün içinde 51.000 dolar bölgesinde olacak olan orta değer gibi görünüyor. Lider kripto paranın 51.000 dolar alanı, tüm aşağı yönlü hareket için ölçülen uzun vadeli 0,618 Fib geri çekilme seviyesinin yanı sıra haftalık R3 direnç seviyesine karşılık geliyor. Böylece satış baskısının artmasının beklenebileceği önemli bir direnç alanı oluşturabilir.

Kripto para trader’ı CryptoCapo, Wyckoff dağıtım fraktalının olası bir tekrarını öneren iki Bitcoin grafiğini tweet’ledi. Kripto para biriminin bu modeli, Şubat ve Mayıs 2021 arasında tüm zamanların en yüksek seviyesini 64.854 dolar olarak belirledi. Capo, aynı senaryonun daha kısa süreli bir zaman diliminde tekrarlanma olasılığına dikkat çekiyor. 12 saatlik grafikte, RSI düşerken BTC fiyatının yükseldiğini görebiliriz. Bu da gizli bir yükseliş sapması (mavi çizgiler) yaratır. Ona göre bu, bölgeye 51.000 dolar civarında bir yukarı yönlü hareket daha getirebilir ve ardından 38.000 doların altına inebilir. Bu seviyelerin her ikisi de yukarıda tartışılan uzun vadeli direnç ve destek alanlarıyla birleşiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!