Bitcoin (BTC)’İ Eleştiren Wall Street’in Ünlü İsminden Yatırım Tavsiyesi!

Bitcoin (BTC)’in 30 bin doların altına düşmesi, yatırımcıları giderek daha temkinli hale getirdi. Piyasalar sadece 3 ay önce ATH’den bu yana değerinin neredeyse yüzde 50’sini kaybetti ve belirsizlik piyasaya hakim olmaya devam ediyor.

Bitcoin baskı altında: ”Hodling yapmak tehlikeli”

Prudent Bear fonunu 2008 krizinin ortasında satıncaya kadar yöneten deneyimli bir yatırımcı olan David Tice, Bitcoin fiyatı ve hoding konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Trading Nation’a verdiği bir röportajda David Tice, kötümser tavrını ortaya koyarak, mevcut koşullar altında Bitcoin’e yatırım yapmanın tehlikeleri konusunda uyardı. David Tice, Bitcoin (BTC)’in 60 bin dolara yükselmesinin kendi bakış açısından son derece hızlı olduğunu ve bir düzeltmeye ihtiyaç olduğunu açıkladı; ancak, yetkililerin ve merkez bankalarının baskısı, aşağı yönlü fiyat baskısı yaratarak kurumsal yatırımcıların kripto para sektörüne girmesini engelleyebilir. Tice şunlaru vurguladı:

Son zamanlarda, merkez bankalarından çok fazla baskı ve eleştiri geldi. Örneğin Uluslararası Ödemeler Bankası ve İngiltere Merkez Bankası aşırı derecede olumsuz açıklamalar yaptı. Bugün tutmanın çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

Tice, genellikle boğa piyasalarında düşüş çağrıları yapar ve temelde düşüş eğiliminde olan analizler yapar. Bu durumda, düzenleyici belirsizlik, Çin‘in baskıları ve piyasalardaki gergin durum, Bitcoin sahipleri için, özellikle de kısa vadeli bir toparlanma bekleyenler için “tehlikeli” bir karışımdır.

 Yatırım tavsiyesi

Tice, mevcut koşullar altında Bitcoin (BTC)’in bir değer deposu mekanizması olarak başarısız olduğunu açıkladı. Bunun yerine altına ve daha spesifik olarak sektörle ilgili şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapılmasını tavsiye etti. Tice’ye göre, değerli metalin sorumsuz hükümet uygulamaları nedeniyle olası değer kazanmasına ek olarak, madencilik şirketlerine yatırım yapmak oldukça karlı olabilir. Tice şu açıklamayı yaptı:

Altına, özellikle altın ve gümüş madenciliği şirketlerine yatırım yapmak mantıklı. Bu şirketler hiç bu kadar ucuz olmamıştı… Ama sonra, altın fiyatında yıllık yüzde 20’lik bir artış olacağını düşündüğümüz bir senaryoyu eklerseniz, bu şirketler olağanüstü fırsatlar olacak.

Tice en azından kısa vadede haklı olabilir. Altın, 2021’in ikinci çeyreğinden bu yana lider kripto para biriminden daha iyi performans gösterdi. Ayrıca Bitcoin (BTC)’in 2020 ile Nisan 2021 arasında neredeyse yüzde 800 arttığını ve o zamandan beri yüzde 50’nin üzerine düştüğünü belirtmek önemli. Altın ise yüzde 21 artarak bir değer saklama aracı niteliğini kanıtladı. Tice ayrıca pandemi sonrası sezonda büyük teknoloji sektöründe hızlı bir toparlanma beklemiyor. Sektörün Covid-19 salgını sırasındaki hızlı büyümesine rağmen küresel ekonomideki bu zor dönem Tice’nin gözünde FAANG için pek olumlu görünmüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın