İşte Bitcoin (BTC)’in Bir Sonraki Adımı İçin Kulislerde Konuşulan İki Senaryo!

Bitcoin (BTC) fiyatının şu anda ne yöne gittiği konusunda kafanız karıştıysa, yalnız değilsiniz! Analistler de BTC’nin fiyat hareketi konusunda çıkmaza girmiş durumda.

Bitcoin fiyatı neden yükselmiyor?

Bitcoin Nisan ayından bu yana yüzde 50’nin biraz üzerinde değer kaybederken, birçok yatırımcı hala ayı piyasasına girdiğimize inanmayı reddediyor. Risk sermayedarlarının kripto para piyasasına milyarlarca dolar yatırım yapması ve endüstri tarafından sürekli olarak geliştirilen yeni teknoloji ürünleri ile yükseliş hisleri ortadan kaybolmayı reddediyor. Ancak şimdi daha fazla banka Bitcoin alım satım seçenekleri sunuyorsa ve daha fazla firma uzun vadeli yatırımlar veya enflasyona karşı korunma olarak BTC satın alıyorsa, fiyat neden yükselmiyor. Tecrübeli kripto para traderları bile bu konuya kafa yoruyor ancak Bitcoin’in bir sonraki nereye gideceğinin cevabı, bu iki tabloya göre ne kadar beklemek istediğinize bağlı olabilir.

Grafik 1: Yatırımcılar, yıl sonunda Bitcoin’in 20 bin dolar seviyesinde olmasını bekliyor

Analitik sağlayıcı Skew’den alınan verilere göre, Bitcoin opsiyon traderları  Aralık 2021’e kadar 20 bin  ve 22 bin dolar bölgesinde çok aktifler. Bunun anlamı, bu traderlar Bitcoin’in düşmeye devam etmesini ve 2018’deki  fiyatına kadar düşmesini bekliyor. Bir BTC opsiyon sözleşmesi satın alırken, trader, Bitcoin’in belirli bir tarihe kadar belirli bir fiyata ulaşacağına bahse girer.

Bu tarih yaklaştıkça, trader seçeneği kullanıp kullanmamaya, seçeneği satmaya veya hiçbir şey yapmamaya karar vermeli ve süresinin dolmasına izin vermelidir. Ve şu anda, bu sözleşmeler için en aktif fiyat noktası, Bitcoin’in 20 bin dolara düşeceğini tahmin ediyor, bu da traderın önümüzdeki birkaç ay içinde daha fazla düşüş beklediği anlamına geliyor.

Grafik 2: Spot işlem verileri uzun vadeli boğalara umut veriyor

Mutlu bir ayın sona ermesini hayal edenler için, Bitcoin spot fiyat tablosu (yani 1 BTC için mevcut piyasa fiyatı), haftalar geçtikçe düşüş trendinin zayıfladığını gösteriyor. Basitçe söylemek gerekirse, bu yıl Nisan ve Temmuz ayları arasındaki haftalık fiyat düşüşleri o kadar büyüktü ki korkutucuydu, son birkaç haftadaki fiyat hareketleri de düşüş eğilimindeydi ancak daha zayıftı. Bu aşağı yönlü hareketler, bu yılın başlarındaki kadar şiddetli değil. Bunun anlamı, genel olarak konuşursak, traderların madeni coin’lerini bu fiyatlara satmak için acelesi yok. Ve eğer durum buysa, uzun vadede beklemek, BTC sahipleri için oldukça karlı olabilir ve bu da opsiyon traderlarının aynı fikirde olduğu bir şey.

Daha teknik bir ifadeyle, tüm bu davranışlar tek bir gösterge ile ölçülebilir: ADX. Bu gösterge bize bir piyasanın yükseliş mi yoksa düşüş mü olduğunu söylemez, ancak bir eğilimin, güçlü olup olmadığını ölçer. Yukarıdaki çizelgede ADX beyaz bir çizgi ile temsil ediliyor ve aşağı doğru gidiyor, bu da ayıların attıkları her yumrukta daha da yorulduğunu gösteriyor. Durum buysa, Bitcoin bir trend dönüşüne yaklaşıyor olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın