Vitalik Buterin FTX Çöküşünde O Altcoin’den Sattı!

Ethereum (ETH)’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, özellikle ticaretin zamanlaması göz önüne alındığında, yatırımcılar arasında soru işaretleri yaratan yaklaşık 3.000 ETH sattı. İşte detaylar

Vitalik Buterin kripto para birimlerini nakde mi çeviriyor?

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, kısa süre önce merkeziyetsiz Uniswap V3 borsasında USDC’ye 3.000 Ethereum (ETH) token takas ettiğini gören bir satış yaptı. Takas, eşit dağıtımın üç farklı işleminde gerçekleşti. Ayrıca takas işlemi, kripto para birimi izleme ve uyumluluk platformu MistTrack’e göre Cumartesi günü gerçekleştirildi. Takastan elde edilen bilgiler, Buterin’in üç işlemin her birinde 1.000 ETH token’i değiştirdiğini ve bunların hepsinin 5 dakika içinde gerçekleştiğini gösteriyor. MisTrack tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

VitalikButerin son zamanlarda bazı işlemler yaptı ve ETH için Uniswap’ta 3000 USDC sattı. Acaba fud ona da mı geliyor?

Gelişme, Çinli blockchain muhabiri Colin Wu tarafından daha geniş bir kitleye ulaştırılarak bildirildi. Ticaretin zamanlaması göz önüne alındığında, Ethereum kurucu ortağının FUD’a kapılıp kapılmadığı veya hareketin son gelişmelerle ilişkili olup olmadığı konusunda sorular ortaya atıldı. Bazı kişiler, Buterin’in büyük bir çöküşün yaklaştığını fark ettiğini iddia ediyor. FTX’in durumu, Crypto.com ve Gate.io ile ilgili gelişen sorunlar göz önüne alındığında, Buterin’in beklenen çöküş gerçekleşmeden önce birkaç varlığı nakde çevirmek isteyebileceğini iddia ediyor. Bununla birlikte, bazı kişiler ise, özellikle de ilgili miktar göz önüne alındığında, işlemlerin kripto alanını çevreleyen mevcut konularla ilişkili olmadığına inanıyor.

Kripto para borsalarından çıkışlar yaşanmaya devam ediyor

Bununla birlikte, son birkaç gündeki gelişmelerin, özellikle merkezi borsalar (CEX’ler) söz konusu olduğunda, birçok yatırımcının güvenini kırdığı ve kripto ekosistemine olan ilgisini kaybettiğini gösteriyor. Wu tarafından daha önce de bildirildiği gibi, CryptoQuant’tan gelen veriler, yatırımcıların varlıklarını CEX’lerden zaten aldıklarını gösterdi. Sonuç olarak, BTC Borsa Rezervi en son Kasım 2018’de tanık olunan en düşük seviyeye düştü. Tersine, merkeziyetsiz borsalardaki (DEX’ler) işlem hacimleri, özellikle Uniswap’ta arttı.

Bir hafta içinde Uniswap V3 ve V2 tarafından 2.300’den fazla ETH yakıldı ve varlık için deflasyonist bir eğilim tetiklendi. Raporlar, DEX’lerde USDC ticareti yapan cüzdanların son zamanlarda yeni bir zirveye yükseldiğini gösteriyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Rezervlerin kanıtını ortaya çıkarma zorunluluğunun ardından, raporlar Gate.io ve Crypto.com bu kanıtları taklit ediyor olabileceğini öne sürüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!