Vitalik Buterin Çakılan Bu Altcoin’i Övdü: Geleceği Parlak!

2022, kripto para ekosistemi için oldukça talihsiz bir yıl oldu. Bazı dev kripto para firmaları iflasını açıklarken, birçok şirkette iflasın eşiğinde. Bununla birlikte kripto para birimlerinde de devasa fiyat kayıpları yaşandı. Yatırımcılar, özellikle Solana (SOL) gibi bazı altcoin projelerinin yaşadıkları büyük değer kayıplarını nasıl telafi edeceklerini sorguluyor. Bununla birlikte, Ethereum (ETH) kurucusu  Vitalik Buterin, Solana için övgüler yağdırdı. İşte ayrıntılar…

Vitalik Buterin, Solana için destek tweeti attı

Bir zamanlar Ethereum katili olarak lanse edilen Solana (SOL), şimdilerde ise kripto para piyasalarında çok zor bir dönemden geçiyor. karşı karşıya. Bununla birlikte, 2023 yılı yaklaşırken, varoluşsal bir krizle karşı karşıya. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in çöküşü, iki yıl içinde ilk kez 10 doların altına düşen SOL fiyatında büyük bir serbest düşüşü tetikledi. Ayrıca, bir zamanlar piyasa değerine göre ilk 10’da yer alan SOL, şuanda piyasa değerine göre en iyi 20 kripto para birimi arasında bile değil.

Sadece 2022’de yani yıl, SOL fiyat değerlemelerinin yüzde 96’sından fazlasını kaybetti. Solana için piyasa duyarlılığı dibe vururken, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Solana’ya desteğini açıkladı. Paylaştığı mesajında Buterin şunları yazdı:

… Dışarıdan söylemek benim için zor, ama umarım topluluk gelişmek için adil bir şans yakalar.

Popüler altcoin Solana’ya olan güven azalıyor

Kriptoarena.com olarak da bildiridğimiz gibi, Bitmain destekli kripto varlık yöneticisi Matrixport, Solana ve Solana-U’yu platformundan çıkaracağını belirtti. Sadece bu değil, aynı zamanda Solana merkezli birkaç proje de Solana blockchain’inin geçen yıl boyunca birden fazla kesintiyle karşı karşıya kalması nedeniyle ayrıldıklarını açıkladı. İki popüler NFT projesi – DeGods ve y00ts – sırasıyla Ethereum ve Polygon’a geçtiğini açıkladı. Bu, piyasa oyuncuları arasında Solana ekosistemine olan güvenin azaldığına işaret ediyor.

Bu ayın başlarında yapılan bir röportajda, Solana Labs kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, fiyat hareketine değil, “teknolojiye ve insanların merkeziyetsiz harika bir şey inşa etmesine” odaklanacağını söyledi. Ayrıca, Solana üzerine inşa edilen projelerin sadece yüzde 4’ünün FTX’e maruz kaldığını da sözlerine ekledi. Solana’daki projelerin yüzde 80’inin şaşırtıcı bir şekilde, düşen kripto borsasına maruz kalmaması gerekiyor. Altcoin SOL’a ek olarak, Solend (SLND) ve Serum (SRM) gibi birkaç Solana tabanlı kripto para birimi de son zamanlarda düştü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!