Santiment’ten Çarpıcı Bitcoin Anketi: BTC Ne Zaman 100 Bin Doları Geçecek?

Analitik veri merkezi Santiment, Bitcoin (BTC)’in mevcut piyasa durumuyla ilgili ilginç bir anket yayınladı. Santiment tarafından yapılan bir anket sonucuna göre, Bitcoin (BTC) 2021’de 100.000 dolara ulaşacak.

Bitcoin 2021’de 100.000 doları geçecek mi?

Anketin konusu ilginç bir bağlamdaydı; yani Santiment, kullanıcılara Bitcoin (BTC)’in 100.000 dolar eşiğini ne zaman kıracağını sordu. Bu Twitter anketi, başta kripto topluluğu temsilcileri olmak üzere geniş bir kitlenin dikkatini anında çekti.

Kripto topluluğu iyimser

Twitter üzerinden gerçekleştirilen bu anketin sonucu oldukça ilginç çıktı. Yazımızın hazırlanması sırasında, katılımcıların yüzde 30’undan fazlası, amiral gemisi kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in fiyatının bu yıl 100.000 doları geçeceğini söyledi. Neredeyse yüzde 20’si, ilk kripto para biriminin fiyatının 2023’e kadar veya daha sonrasına kadar 100.000 dolara ulaşmayacağını düşünüyor. Şüpheciler de bulundu. Dördüncü seçenek olan “Asla”, ankete katılanların yüzde 11’i tarafından seçildi. Anket aynı zamanda tartışma konusu da oldu. Kullanıcılar, mevcut piyasa durumu ve ilk kripto para biriminin kaderi hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Tarihsel bağlam

Bitcoin değer tahminlerinin çeşitli forumlarda ve ayrıca piyasa uzmanları tarafından düzenli olarak tartışıldığı bir gerçek. Bu tartışma ve yorumlar, yalnızca yatırım portföylerinde lider kripto para birimine sahip olanlar tarafından değil, aynı zamanda Bitcoin isteyen ancak bu piyasaya yatırım yapmaktan çeşitli nedenlerle korkanlar tarafından da yapılır. Yaklaşık 10 yıllık tarihi boyunca, ilk kripto para biriminin fiyatının hiçbir zaman önemli ölçüde düşmediğini hatırlayın. Aksine kripto para, genel olarak olumlu dinamikler göstermiştir.

Son birkaç haftanın fiyat hareketi 29 bin dolar seviyesinde güçlü destek gördü. Ancak herhangi bir yukarı kırılmayı sürdüremeyen boğalarla, Bitcoin etrafındaki duyarlılık bir şekilde bastırılıyor. Ancak, yeni bir ay ile birlikte BTC boğalarının piyasayı ele geçirebileceğine dair yeni bir umut geliyor. 19 Temmuz Pazartesi günü, bir bütün olarak Bitcoin fiyatı düşüşünü sürdürdü. Yazımız hazırlanırken, ilk kripto para birimi 30.708 doların üzerinde işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!