Uzmanlar Açıkladı: Büyük Yatırımcılar Stablecoin Projelerine Yöneliyor!

Santiment analistleri tarafından yapılan son bir analize göre kripto para yatırımcıları stablecoin projesine yöneliyor. Son olarak aktarılan veriler, ilk 6 stablecoin projesinin toplam piyasa değerinin 663 milyon dolar seviyelerinde arttığını gösteriyor! İşte detaylar…

Yatırımcılar stablecoin projelerine akın etti

Zincir içi ve sosyal ölçümlere sahip piyasa istihbarat platformu Santiment’e göre, ilk altı stablecoin projesinin piyasa değerleri toplamda 22 Ağustos’tan bu yana 663,2 milyon dolar arttı. Bu dijital varlık kategorisi Kasım 2022’deki FTX çöküşünden bu yana ilk kez büyüme yaşadı. Bu kategorideki stablecoinler arasında USDT, USDC, BUSD, DAI, TUSD ve USDP yer alıyor.

Santiment, X’te yakın zamanda yayınladığı bir yazıda bu son büyümenin önemini gösterdi. Dijital varlıklar analiz platformu, kriptodaki ilk altı stablecoin projesinin piyasa değerlerinin son 18 ayda toplu olarak %25,9 oranında azaldığını belirtti. Gerçekleşen bu düşüş kriptoarena.com olarak da aktardığımız üzere kripto endüstrisinin 2022’de karşılaştığı çok sayıda zorluktan kaynaklanıyor.

Çeşitli çöküşlerle beraber stablecoin’lere olan güven azalmıştı

Bir diğer yandan uzmanların değindi noktalar ise oldukça çeşitli. İlk olarak kripto endüstrisinin karşılaştığı ilk büyük zorluk, Terra USD (UST) Stablecoin’in dolara sabitlenmesini kaybettikten sonra çöküşünü içeriyordu. Bu olay kripto endüstrisi genelinde şok dalgaları yarattı ve bir domino etkisini tetikledi. UST, Terra ekosisteminin yerel tokeni olan Terra LUNA ile çatıştı. Terra çöküşü kripto endüstrisinde büyük bir güvensizliğe neden oldu ve kısa bir süre sonra, tanınmış bir kripto borsası ve en büyük kripto borç verenlerinden biri olan Celsius toplandı. Celsius’un çöküşünün ardındaki neden, kredisini desteklemek için yeterli teminatın olmamasıydı.

Benzer nedenlerle, başka bir kripto borç veren Three Arrows Capital (3AC), borç aldığı bir kripto şirketi olan Voyager’ı aşağı çekerek başarısız oldu. Listelenen tüm olaylar, Kasım 2022’deki FTX çöküşünden önce meydana geldi ve etkilenen tüm kuruluşlar iflas başvurusunda bulundu. Bu olayların ardından, kripto endüstrisindeki güvensizlik seviyesi önemli ölçüde arttı ve stabilcoinler de dahil olmak üzere çoğu kripto para birimini etkiledi. Stablecoin piyasa değerinin uzun süreli düşüşü, son 18 aydır kripto piyasasındaki başarısızlığın boyutunu gösteriyor. Bununla birlikte, Santiment tarafından hazırlanan son rapor, sektördeki potansiyel bir gençleşmeyi yansıtıyor. Yükselen bir kapitalizasyon, FTX’in bazı zorluklarını çözme çabalarıyla aynı zamana denk gelen kripto yatırımcıları arasında bir güven dönüşü olduğunu gösteriyor. Bu güven dönüşü ile beraber uzmanlar, yatırımcıların stablecoin projelerine daha da odaklanabileceğini aktarıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!