Uzmanlar Uyardı: Bitcoin İçin Kötü Günler Yakın Olabilir!

Kripto para uzmanları yakın zamanlı bir çöküş olabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor. Olası bir Bitcoin (BTC) düşüşüyle beraber kripto para piyasasının geneli büyük bir çöküşle karşılaşabilir! İşte detaylar…

Uzmanlar Bitcoin için teknik grafiklere işaret etti: Fiyat düşebilir!

Bildiğiniz üzere kripto para dünyasında, piyasa dalgalanmaları ve öngörülemeyen trendler olasılığı her zaman mevcuttur. Bugün, Bitcoin (BTC) fiyatı için analistler ve yatırımcılar teknik grafikleri yakından izliyor çünkü alçalan üçgen şeklinde endişe verici bir formasyon ortaya çıkıyor. CryptoQuant’a göre, bu formasyon potansiyel olarak bir sıkışma piyasasına ve ardından bir çöküşe işaret edebilir ve piyasa katılımcıları arasında endişeleri artırabilir. Kriptoarena.com olarak daha önce aktardığımız üzere azalan üçgen formasyonu, bir varlığın fiyatı nispeten sabit bir destek seviyesini korurken bir dizi düşük tepe noktası oluşturduğunda ortaya çıkar. Yatırımcılar piyasaya girmek ya da piyasadan çıkmak için fırsatlar ararken, bu formasyon genellikle bir belirsizlik ve gerginlik hissi yaratır. Teknik analistler genellikle alçalan üçgenleri nihai bir çöküşle ilişkilendirerek fiyatlarda önemli bir düşüşe işaret eder.

Popüler on-chain analiz firması olan CryptoQuant’ın uzmanları, Bitcoin’in azalan üçgen içindeki hareketini analiz ederek bu potansiyel senaryoya ışık tuttu. On-chain verileri, borsalara girişlerin arttığını ve bu platformlardan çıkışları aştığını gösteriyor. Uzmanlara göre böyle bir dengesizlik, daha fazla yatırımcının Bitcoin (BTC) varlıklarını satmak istediğine dair bir sinyal olarak yorumlanabilir ve potansiyel olarak piyasada düşüş eğilimine yol açabilir. Bu veriler tek başına bir piyasa çöküşünün kesin bir göstergesi olmasa da, Bitcoin’in mevcut modelinin istikrarı konusunda endişeleri artırıyor. Uzmanlar teyit için, yatırımcıların ve analistlerin destek ve direnç çizgileri tarafından tanımlanan kırılma noktalarına çok dikkat etmelerini tavsiye ediyor.

Bir varlığın fiyatı formasyonun destek seviyesini kırdığında bir kırılma meydana gelir ve tipik olarak hızlı ve önemli bir fiyat düşüşü ile sonuçlanır. Tersine, bir kırılma direnç seviyesinin aşılması anlamına gelir ve potansiyel bir tersine dönüş veya yükseliş eğilimine işaret eder. Bu nedenle, analistler ve yatırımcılar piyasanın gelecekteki gidişatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir kırılma veya çöküşün onaylanmasını yakından takip ederler. Mevcut sıkışık piyasa formasyonunu takip eden bir kırılmanın potansiyel sonuçları, yatırımcıları piyasaya ihtiyatla yaklaşmayı öneriyor. Uzmanlara göre gerçekleşebilecek bir kırılma ile fiyat dalgalanmaları şiddetlenerek yatırımcı duyarlılığı etkilenebilir. Bununla beraber piyasa istikrarı da potansiyel olarak etkileneceği için fiyatlarda düşüş gerçekleşebilir.

Uzmanlar BTC fiyatında potansiyel bir düşüşe işaret etti

Piyasa bir kırılma ya da çöküşün teyidini beklerken, kripto para topluluğu yüksek alarmda olmaya devam ediyor. Uzmanlar, yatırımcıların gelişmeleri yakından takip etmeleri, güvenilir kaynaklara danışmaları ve bu belirsiz zamanlarda ihtiyatlı davranmalarını tavsiye ediyor. Sonuç olarak, bir sıkışma piyasası ve ardından bir çöküş olasılığı kripto para piyasası katılımcıları arasında endişeleri artırıyor. Bitcoin’in fiyat grafiğinde gözlemlenen alçalan üçgen formasyonu ve borsalara artan girişler, potansiyel bir düşüş eğilimine işaret ediyor. Piyasanın bir sonraki hamlesini anlamak için bir kırılma ya da çöküş yoluyla teyit oldukça önemli gözüküyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son bir haftalık süreç içerisinde yüzde 4.1 değer kaybı yaşadı ve 27 bin dolarlık seviyeyi kaybetti. Anlık olarak BTC, 26.786,83 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri ise çıkışların ardından 519 milyar dolar seviyesine kadar geriledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!