Uzmandan Rusya, Bitcoin ve Altın Yorumu: Doğru Tercih!

Coin Metrics kurucu ortağı Nic Carter, mevcut küresel kriz ve ambargolar değerlendirildiğinde, Bitcoin (BTC)’in altın gibi geleneksel emtialara göre sahip olduğu avantajları ortaya koydu.

 

Rusya’ya yönelik yaptırımlar, Bitcoin’in avantajlarını ortaya koydu

Peter McCormack ile ”What Bitcoin Did” podcast’inde yaptığı yeni bir röportajda Carter, BTC ile karşılaştırıldığında altının göz ardı edilemeyecek birçok modern soruna sahip olduğunu söylüyor.
Dünyanın dört bir yanındaki ulusların Rusya’ya yaptırım uygulaması ve varlıklarına el konulması düşünüldüğünde, Carter, Rusya’nın altın rezervlerinin Moskova’da depolamasından dolayı şanslı olduğunu ifade etti. Uzman, Bitcoin (BTC)’in dijital altın olarak faydasınına dikkat çekti. Analiste göre, altın bulundurmanın  birçok dezavantajı var. Göndermek ve depolamak zor. Rusya bir anlamda şanslı. Altınları Rus kasalarında ve kendi kontrolünde. Moskova’da 130 milyar dolar değerinde altın var. ABD’nin ele geçiremediği tek şey altınlar oldu. ABD aslında kendileriyle altın ile ticaret yapan herkesi durduracak bir sistem bulmaya çalışıyor, ancak değeri ne olursa olsun altın hala işlevsel.
 
Diğer merkez bankalarının çoğu, altınları fiziksel olarak New York veya Londra’da tutuluyor, çünkü altın piyasaları bu şehirlerde ve altının oldukça likit ve piyasada bulunabilir olmasını istiyorlar. Ancak, bu ülkeler ABD’ye veya uluslararası topluma aykırı hareket ederlerse, altınlarına el konabilir çünkü altınları Birleşik Krallık’ta veya Amerika’da bulunan bir emanetçide tutuluyor. Analist, jeopolitik krizler ve mevcut makroekonomik gelişmelerle birlikte, Bitcoin (BTC)’in altına göre avantajlı olduğunu belirtti. BTC’ye el konulamaz ve transferi oldukça kolay.

 

Ruslar, Bitcoin fiyatını etkiliyor

Ünlü analist ve kripto para uzmanı Wu blockchain, Rus milyarderlerin Dubai’de büyük miktarlarda Bitcoin sattığını, satın aldığını ve bunun ani BTC fiyat hareketlerine neden olduğunu söyledi ve şunları ekledi:
Bitcoin beklenmedik bir şekilde 41 bin doları aştı ve bir saat içinde tasfiye tutarının 70 milyon dolara yakın olmasına neden oldu. Ruslar, yakın zamanda duracak gibi görünmüyor ve yabancı yatırımları için tasfiye aramaya devam edebilirler, böylece kripto para fiyatlarını etkileyebilirler.

Peter McCormack’in “What Bitcoin Did” podcast’inin son bölümünün konuğu olan ekonomist Lyn Alden, mevcut jeopolitik gerilimlerin bazı devletleri Bitcoin (BTC)’i daha fazla ciddiye almaya zorlayabileceğini iddia etti.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!