Usta Analist, Kısa Vadeli Altın ve Gümüş Hedeflerini Paylaştı!

Altın ve gümüş fiyatları Pazartesi gün ortası ABD ticaretinde daha yüksek fiyatlar kaydederken sarı metal psikolojik olarak önemli bir seviye olan 1.800 dolar seviyesinin üzerine çıkıyor. Öte yandan gümüş fiyatı ise 25,00 dolardan işlem görüyor. Deneyimli analist Jim Wyckoff kısa vadede değerli metallerin hangi fiyat seviyelerine ulaşacağını tahmin ediyor.

ABD dolar endeksi güçleniyor

Değerli metal piyasaları, artan fiyat enflasyonuna ilişkin endişelerin artmasıyla destekleniyor. Giderek daha fazla ekonomist ve deneyimli piyasa gözlemcisi, yükselen küresel enflasyonun geçici bir olaydan daha fazlası olduğunu tahmin ediyor. Aralık altın vadeli işlemleri en son 13,20 dolar artışla 1.809,40 dolardan işlem görüyordu. Öte yandan aralık ayı vadeli Comex gümüşü en son 0,166 dolar artışla ons başına 24.615 dolardan işlem görüyor.

Hafta sonu yayınlanan haberler, Biden Yönetimi’nin, azaltılmış bir hükümet harcama planı için Senato’nun oylarını almaya yaklaştığını ifade ediyor. Öte yandan bugün kilit dış piyasalar ABD doları endeksinin daha sıkı olduğunu görüyor. Ham petrol fiyatları bir gecede yedi yılın en yüksek seviyesini gördükten sonra daha da yükseliyor ve varil başına 84,00 dolar civarında işlem görüyor. Bu durumun değerli metal altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği ise merak konusu oluyor.

Wyckoff’un altın ve gümüşe dair teknik analizi

Usta analist Jim Wyckoff, aralık ayı vadeli altın boğalarının, günlük sütun grafiğinde yer alan dört haftalık fiyat artış eğiliminin ortasında genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip olduklarını düşünüyor. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, Eylül’ün yükseği 1.836,90 dolarda sağlam direncin üzerinde bir kapanış üretmek. Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını sağlam teknik desteğin 1,750,00 doların altına itmek. İlk direnç geçen haftanın yükseği 1.815,50 dolarda ve ardından 1.825,00 dolarda görülüyor. İlk destek 1.800,00 dolarda ve ardından bugünün en düşük seviyesi olan 1.793,00 dolarda görülüyor.

Altın fiyatı hakkında tahminlerini sunan analiste göre aralık gümüş vadeli boğaları da genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip. Fiyatlar günlük grafikte dört haftalık bir yükseliş trendinde seyrediyor. Wyckoff’a göre gümüş boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları ons başına 25,00 dolardan sağlam teknik direncin üzerinde kapatmak. Analiste göre ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatları 23,00 dolardan sağlam desteğin altında kapatmak. İlk direnç bugünün zirvesi olan 24.695 dolarda ve ardından Eylül’ün zirvesi 24.945 dolarda görülüyor. Bir sonraki destek 24,185 dolar ve ardından 24,00 dolar olarak görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!