Usta Analist Açıkladı: Bitcoin Ağustos Sonunda 19 Bin Dolar mı Olacak?

Kriptoarena.com olarak geçtiğimiz hafta belirttiğimiz düşüş eğiliminin hemen ardından, kripto para piyasaları az da olsa değer kazandı. Bunun nedenini ise analistler, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) ve diğer yeşil sinyal veren altcoin projelerinin olduğunu belirtiyorlar. Bir diğer yandan kripto para piyasalarının ünlü eleştirmenlerinden olan Schiff ise Bitcoin hakkında yorumlarda çarpıcı yorumlarda bulundu! İşte detaylar…

Peter Schiff büyük düşüş için hazırlıklı olunmasını öneriyor!

Anlık olarak lider kripto para birimi son 24 saat içerisinde yaşadığı yüzde 0.40’lık yükselişin hemen ardından 21,488.55 dolar seviyelerine yükseldi. Geçtiğimiz günlerde yapılan CNBCinformation programında Bitcoin hakkında yapılan olumlu tartışmalar, SchiffGold’un kurucusu Peter Schiff’in dikkatini çekmiş gibi görünüyor. CNBC tarafından paylaşılan Bitcoin ile ilgili herhangi bir durumda, ünlü BTC eleştirmeni Peter Schiff yeni dip seviyeler hakkında Tweet atıyor. Bu artık kripto para piyasasında kalıplaşmış bir hareket olarak karşımıza çıkıyor.

SchiffGold’un kurucusu Peter Schiff’e göre, büyük reklamcılar ve endüstri destekçileri CNBC’de Bitcoin hakkında bahsetmeleri için ödemelerde bulundular. Schiff, bu sözlerin Bitcoin balinaları tarafından sadece CNBC izleyicilerini kripto alımlarına ve sektörle ilgili hisse senetlerine çekmek için önerildiğini iddia etti. İşte Schiff’in sözleri:

Bütün bir sabah boyunca CNBC, Bitcoin’i pumplamaya devam etti! Bu, ağdaki büyük reklam verenler olan kripto endüstrisinin içindeki büyük isimlerin bazı iyilikler beklediğini gösterir. CNBC izleyicilerini, BTC satmaları için kripto ve kripto ile ilgili hisse senetlerini almaya ikna etmek istiyorlar! Düşüş için hazırlıklı olun.

Peki Bitcoin (BTC) fiyatı düşüş yaşayacak mı?

Daha önce de birçok kez tahminlerde bulunan Peter Schiff, bu kez bir daha Bitcoin ve Ethereum hakkında çarpıcı tahminlerde bulundu. Bitcoin eleştirmeni Haziran ayında yaptığı Twitter konuşmasında, lider kripto para biriminin 20 bin doları test edeceğini ve Ethereum’un yaklaşık 1200 dolar seviyelerine düşeceğini aktarmıştı. 16 Haziran tarihinde Peter, her iki kripto para biriminin de söz konusu hedef etrafında işlem görmesi nedeniyle tahminlerinin doğru çıktığını gösteren bir başka Tweet ile devam etmişti.

Hatırlayacağınız üzere 20 Ağustos’ta Schiff, iki düşüş eğilimi gösteren BTC grafiğine, bir Double Top ve ters bir baş ve omuz modeline dikkat çekmek için Twitter’dan açıklamalarda bulunmuştu. Her ikisi birlikte ters bir desen oluşturduğunda, Yükselen Kama olarak bilinir. Ayrıca tweetinden sadece beş gün sonra Bitcoin’in yaklaşık yüzde 14 düşüş yaşamıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!