Peter Schiff’ten Terra Çöküşü Yorumu: “Bitcoin (BTC)’i Satın Bunu Alın!

Bitcoin karşıtı açıklamalarıyla piyasanın dikkat çeken analisti Peter Schiff, Twitter üzerinden yaptığı yeni açıklamalarında son günlerde sert bir düşüş yaşayarak değeri sıfıra inen altcoin LUNA için değerlendirmelerde bulundu.

Schiff: “Bitcoin’i bırakıp altına geçme vakti”

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda LUNA’nın değerinin neredeyse sıfıra inmesi hakkında yorumlarda bulundu. Lider kripto para birimi Bitcoin’i Terra’ya benzeten Schiff, LUNA’nın yaşadığı düşüş ile beraber tüm kripto para piyasasındaki “dipten satın alım” konseptinin zarara uğradığını belirtti. Ünlü analist Schiff, Terra ekosisteminin çöken LUNA token’ı ve stablecoin’i UST için şu yorumları belirterek dikkatleri üzerine çekti:

“Terra (LUNA), neden her zaman “dipten satın alım” konseptinin doğru olmayacağına dair mükemmel bir örnek oluştuyor. Dün LUNA fiyatı yüzde 98 düşmüştü. Bu düşüşün büyük bir fırsat olduğunu düşünüp satın alsaydınız bugün paranızın yüzde 99.3’ünü kaybetmiştiniz. Bu, tüm kripto paralar için geçerli. Bitcoin’i bırakıp altına geçme vakti!”

Analist: “Aynı durum Bitcoin için de geçerli”

Twitter üzerinden yaptığı açıklamanın altında bir kullanıcısın yorumuna cevap veren analist, son günlerde sert bir düşüş yaşayan altcoin LUNA için işlerin neredeyse anaiden, olabilecek en kötü derecede kötüleştiğini belirtti. Ünlü analiste göre aynı durum Bitcoin için de geçerli olabilir. Euro Pacific Capital CEO’su, altcoin LUNA ve BTC’nin aynı olmadığını belirten kullanıcıya şu şekilde cevap verdi:

“Doğru, fakat LUNA da bir hafta kadar önce bugünkü LUNA değildi. Geçen hafta insanlar LUNA’ya güven duyuyordu, bu hafta duymuyorlar. Bu hafta insanlar BTC’ye güveniyor fakat önümüzdeki hafta güvenmeyebilirler. Burada aynı konsept geçerli.”

Lider kripto para biriminin fiyatı son 24 saat içerisinde yüzde 4,2 değer kazandı. Anlık olarak lider kripto para birimi Bitcoin 29.969,08 dolardan işlem görüyor. Hemen ardından gelen piyasanın en büyük altcoin’i Ethereum ise son 24 saatlik süreçte yüzde 6,5 değer kazanarak, 2.073,45 dolardan el değiştiriyor. Daha fazla Bitcoin ve kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!