Ünlüler Neden EthereumMax Reklamı yapıyorlar?

EthereumMax (EMAX), kripto para dünyasının dikkatini oldukça yanlış yoldan çekti. İnsanlar, yakın zamanda televizyoncu ve sosyetik Kim Kardashian tarafından reklamı yapılan kripto paranın tamamen ön planda olup olmadığını merak ediyor.

EthereumMax temel özellikleri

EthereumMax’ın web sitesinden tam olarak ne yaptığını söylemek zor. Site, spor etkinlikleri ve konserler de dahil olmak üzere VIP deneyimlerine erişim sağlayacağını vaat ediyor. Ayrıca EthereumMax sahiplerinin her işlemde %2 getiri alacağını söylüyor. Ne yapar: EthereumMax, “topluluk tokenlerinin ortaya çıkışı ile kriptonun iyi bilinen temel kripto paraları arasındaki boşluğu dolduracak” bir “kültür tokeni” olmak istiyor. Ethereum (ETH) veya Ethereum Classic (ETC). EthereumMax’in bu yerleşik paralarla ortak olan tek şey adıdır.

Hangi ünlüler EthereumMax reklamı yapıyor ve neden?

Sadece bir aylık bir kripto para için EthereumMax şimdiden birçok ünlünün desteğini topladı. Kim Kardashian’ın bu haftaki Instagram gönderisinde “Kriptoyla ilgileniyor musunuz? Bu finansal tavsiye değil, arkadaşlarımın EthereumMax tokeni hakkında bana söylediklerini paylaşıyorum!”

Şu hashtag’lerle bitirdi: #EMAX #DISRUPTHISTORY #ETHERUMMAX #WTFEMAX #GIOPEMAX @ETHEREUMMAX #AD

CoinDesk ekibinin hızlı bir şekilde belirttiği gibi, bu tür gönderiler için 300.000 ila 500.000 dolar arasında ödeme alıyor. Ve sondaki “#AD”yi kaçırdıysanız, evet, ücretli bir gönderiydi. EthereumMax’ı destekleyen diğer ünlüler daha az şeffaftı, eğer gerçekten onlara ödeme yapıldıysa. Ve boksör Floyd Mayweather, EthereumMax tişörtü giydiği için Bitcoin Miami’de yuhalandı.

Neden bu kadar çok kırmızı bayrak kaldırıldı?

Kardashian’ın gönderisi, birkaç kripto gazetecisinin parayı daha fazla araştırmasına neden olduğu için geri tepmiş olabilir. İşte endişelere yol açan şeylerden bazıları:

  • Bir whitepaper’ı yok. Değerine değer herhangi bir kripto para birimi, size hangi sorunu çözmeyi planladığını ve bunu nasıl yapacağını anlatan bir teknik inceleme yayınlayacaktır.
  • Kimin sorumlu olduğu belli değil. Web sitesinde yönetim ekibi hakkında bilgi yok. Reddit’te bazı isimler vardı, hemen ardından sahte olduklarına dair uyarılar geldi.
  • Web sitesi ve tanıtım materyali hatalarla dolu. EthereumMax’ın web sitesi sadece kafa karıştırıcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda zayıf dilbilgisi ve yazım hatalarıyla dolu.
  • Yanıltıcı açıklamalar yapıyor. EthereumMax bir basın açıklamasında “piyasadaki en güçlü kripto topluluklarından birine” sahip olduğunu söyledi. Bitcoin’den daha mı güçlü?
  • Nasıl olduğunu söylemeden ödüller vaat ediyor. EthereumMax, kripto parayı tutarsanız her işlemin %2’lik bir dağıtımını alacağınızı söylüyor. Şimdi %2 dramatik değil. Ancak bir ürün ödül vaat ettiğinde, sorulacak ilk soru “Nasıl?”

Bu bir şaka mı yoksa bir aldatmaca mı?

EthereumMax farklı bir hikâye. Pierce ve Mayweather’a yaptıkları reklamlar için ödeme yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz, ancak Kardashian kesinlikle aldı. Ünlü reklamlarının fiyat üzerinde çok az etkisi olmasının nedeninin bir parçası güvenilir değiller. Ve kripto para da değil. Kendinize şunu sormalısınız, eğer birisi bu kadar çok harcamaya istekliyse, bu para nereden geliyor ve ne zaman nakite dönecek? Bu bir pompala ve boşalt planı olsun ya da olmasın, temellere baktığınızda, bu iyi bir yatırım değil. Ve ünlü kripto tavsiyelerini takip ediyorsanız özellikle dikkatli olmanız gerektiğini gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment