ABD Kongresi’nde Kripto Para Komitesi Kuruldu: Regülasyon mu Geliyor?

Kongre Üyesi Maxine Waters, Kongre’nin kripto para birimi ve fintech politikasına odaklanacak yeni bir çalışma komitesi kurduğunu duyurdu. Blockchain ve Fintech Görev Gücü olarak adlandırılan komite, Meclis Finansal Hizmetler Komitesinin 12 üyesinden oluşacak.

Komitenin amacı

Waters, yeni çalışma grubunun hedeflerini “kripto para düzenlemesi, Blockchain, dağıtılmış defter teknolojisi kullanımı ve ABD Merkez Bankası Dijital Para Biriminin (CBDC) olası gelişimi gibi konularda mevzuat ve politika çözümleri üzerinde birlikte çalışmak” olarak tanımladı.

Ekonomik güçler önceden var olan finansal altyapılarını dijitalleştirmeye çalıştıkça, merkez bankası dijital para birimleri DE dünya çapındaki merkez bankaları için sıcak bir konu haline geldi. Yarışı açık ara önde götüren ve kripto paralara savaş açan Çin, dijital para birimini hedefine yaklaştı ve dijital Yuan’ı kabul edip nakde çevirebilen 3.000’den fazla ATM’yi piyasaya sürdü. Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri henüz kendi CBDC’sini geliştirmeye yönelik somut bir adım atmış değil.

ABD dijital para yarışında geriden geliyor: Kripto pazarı büyüyor

Amerika Birleşik Devletleri, küresel olarak kabul edilen ilk dijital para birimini yaratma yarışında açıkça Çin’in arkasındayken, bazı ekonomistler Yuan’ın dolar üzerinde daha fazla etki kazanmasına dikkat çekti. ABD Kongresi’nin son çabaları iki ülke arasındaki büyüyen uçurumu kapatmaya yetecek mi? Bu görülmeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası’nın gevşek para politikası, ABD dolarının  Yuan karşısında değer kaybetmesine neden oldu. Çin’in aksine ABD’de kripto para kullanıcıların sayıları her geçen gün artıyor.

Kongre’deki tek Blockchain programcısı ve görev gücünün 12 üyesinden biri olan Kongre Üyesi Bill Foster, hızla büyüyen fintech alanına uyum sağlayan ABD‘de Blockchain Grubu’nun oluşumunun ve kripto paraların düzenlenmesinin önemli olacağını vurguladı ve şunları söyledi:

ABD, dijital para birimi söz konusu olduğunda dünyanın geri kalanına yetişmeye çalışıyor ve ABD dolarının dünyanın rezerv para birimi statüsünü koruyacaksak, güvenli ve gizliliğin gelişimini sağlamalıyız. Dijital para birimininin gelişimine öncelik vermeliyiz. Ayrıca, kripto paralar da bir şekilde düzenlenmeli.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!