FTX CEO’su: Regülasyon Kripto Para Sektörüne 5 Yıl Sonra Gelecek!

Başarılı bir kripto para sektörü inşa etmek için, sağ duyu ile düzenlenmiş bir regülasyonun varlığı önem arz ediyor. Önde gelen kripto borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, bu konudaki düşüncelerini tartışmak için CNBC International ile bir röportaj yaptı.

Regülasyon konusunda kargaşa ve belirsizlik hakim!

Yaptığı açıklamalarda sırasında Bankman-Fried, FTX‘in değişen düzenleyici ortamın zirvesinde kalma çabalarının altını çizdi. Bu hareketin bir parçası olarak girişimci, şirketinin birçok yargı alanında lisans başvurusu yapma isteğini paylaştı. Yönetici, kripto para sektöründe değişen düzenleyici ortamlara duyarlı olma ihtiyacına işaret ederek şunları ekledi:

Düzenlemelerden lisanslamaya ve yasal konulara günde beş saat harcıyorum!

CNBC sözcüsü, devam eden düzenleyicinin Müşterini Tanı (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) konusundaki endişelerini tartışırken, FTX CEO’su KYC ve AML gereksinimlerinin her bir yargı alanı ve ülke için değiştiğini açıkladı. Kripto para sektöründeki düzenleme konusunda daha fazla netlik ihtiyacını öngören Bankman-Fried, hükümetlerin önümüzdeki üç ila beş yıl içinde daha net bir duruş sergilemesini bekliyor. Ayrıca, regülasyon kurallarını inşa etmek için” düzenleyicilerle yapılan görüşmelerin bir parçası olmak istediğini belirtti.

Çok az ülke kripto para düzenlemesi konusunda çaba sarfediyor!

Öte yandan, CEO, sadece birkaç hükümetin bu sektörü düzenlemek için çaba sarfettiğini kabul etti. Tether (USDT) ve tartışmalı ABD doları desteği konusuna değinen Bankman-Fried, FTX’in USDT’yi diğer herhangi bir  kripto para gibi ele aldığını açıkladı ve şunları söyledi:

FTX borsası, USDT]yi ABD doları ile mutlaka bire bir olarak ele almıyor. Bu, pazarın ve kullanıcıların belirlemesi içindir.

Ancak CEO, USDT’nin ABD dolarından çok uzakta fiyatlandırılması gerektiğini öne süren bir rapora rastlamadığını belirtti. Geçen haftaki yakın tarihli bir rapor, FTX’in kripto para borsasındaki kaldıracı sınırlayarak ticaret risklerini azaltmaya yönelik en son çabalarını gösterdi. Haberler risk yanlısı trader’ların cesaretini kırmış olsa da, bu harekete yönelik genel fikir olumlu olmaya devam ediyor. Borsa, duyurunun ardından günlük işlem hacimlerinde herhangi bir düşüş bildirmedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!