Ünlü Bitcoin Yatırımcısı, Bu Yatırımını Satışa Çıkardı! İşte Detaylar

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para dünyasının yakından tanıdığı büyük Bitcoin yatırımcısı Cathie Wood tarafından yönetilen yatırım firması Ark Invest, yeni bir hamleyle karşımıza çıkıyor. Son olarak dev şirket, yükselişe geçen Coinbase (COIN) hisselerini satarak dikkatleri üstüne çekti! Peki, bu kararın arkasında ne var? İşte detaylar…

Bitcoin yatırımcısından kritik hamle geldi! Hisseleri satıyor!

11 Temmuz’da Wood’un yatırım şirketi ARK, büyük borsa yatırım fonlarından (ETF) biri olan ARK Innovation ETF’den 135.152 Coinbase hissesini 12 milyon dolar değerinden elden çıkardı. Aktarılan verilere göre bu satılan miktar fonun toplam varlıklarının %0,14’ünü oluşturdu. Satış, Coinbase hisse senedi fiyatının keskin bir şekilde artmasıyla gerçekleşti. TradingView verilerine göre, 11 Temmuz’da fiyat kısa bir süreliğine 90 doları aşarak 82 dolardan 90,9 dolara kadar yükseldi. Wood’un satışının ardından hisse senedi COIN, Salı günü 89 dolardan kapandı. Bir diğer yandan TradingView verilerine göre, Coinbase hisseleri geçtiğimiz ay %60’ın üzerinde artış gösterirken, yılbaşından bugüne kadarki artış %140’ın üzerinde.

Büyük yatırım firması Ark Investment tarafından yapılan bu yeni satışla beraber Cathie Wood, yıl başından bu yana Coinbase’teki 2.karını elde etti. Bunun beraber ARK, 21 Mart’ta ARK Fintech Innovation ETF’sinden 160.887 Coinbase hissesini 13,5 milyon dolara, yani hisse başına yaklaşık 84 dolara satmıştı. Bildiğiniz üzere ARK’ın Coinbase varlıklarından yeni karlar elde etmeden önce Wood, birden fazla ARK fonunda aktif olarak hisse senedi biriktiriyordu. ARK yalnızca Haziran ayında yaklaşık 40 milyon dolarlık Coinbase hissesi satın aldı. Yatırım şirketi daha önce de Nisan ve Mayıs aylarında yaklaşık 33 milyon dolarlık, Mart ayında ise 117 milyon dolarlık Coinbase hissesi satın almıştı.

Satış yapanlar arasında başka büyük isimler de yer alıyor

Aralarında ünlü CEO Brian Armstrong’un da bulunduğu çok sayıda Coinbase yöneticisi, son aylarda fiyatların yükselmesiyle birlikte hisselerini satmaya başladı. 6 Temmuz’da Armstrong ve diğer birkaç üst düzey Coinbase yöneticisi, o sırada yaklaşık 6,9 milyon dolar değerinde toplam 88.058 hisse sattı. Daha önce Coinbase muhasebe müdürü Jennifer Jones da 29 Haziran’da 74.375 hisseyi elden çıkararak 5,2 milyon dolar elde etmişti.

Coinbase hisselerinin yükselişi, borsanın Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan bir menkul kıymet ihlali davasıyla karşı karşıya kalmasına rağmen gerçekleşti. Büyüme öncelikle Coinbase’i “gözetim-paylaşım” ortağı olarak adlandıran BlackRock spot Bitcoin ETF başvurusunu kaçırma korkusuna bağlanabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!