Twitter, Bitcoin (BTC) Kullanarak Bahşiş Verme Özelliği Ekleyebilir!

Twitter’ın içerik oluşturucular için Lightning Network üzerinden Bitcoin (BTC) ile bahşiş verme özelliğini sağlamak için zemin hazırladığı bildiriliyor.

Twitter, Tip Jar kullanılarak Bitcoin ile bahşiş verilebilecek

MacRumors’a göre, en son Twitter IOS beta sürümü, Bitcoin’in “Tip Jar”ın bir parçası haline geldiğini görebilecek kod satırları içeriyor. Twitter CEO’su Jack Dorsey, daha önce önde gelen kripto para Bitcoin ile bahşiş vermenin işin içinde olduğunu ima etmişti. Twitter, kullanıcıların popüler sosyal medya platformunda içerik oluşturucuları ödüllendirmesinin bir yolu olarak mayıs ayında Tip Jar’ı tanıttı.

Bitcoin bahşiş raporları doğruysa, Cash App, PayPal ve Venmo ile birlikte Tip Jar’da kabul edilebilir ödeme seçenekleri olarak BTC eklenecektir. Sunumun bir parçası olarak Twitter, BTC ve Lightning Network hakkında kısa bir eğitim sağlayabilir. MacRumors tarafından alıntılanan metnin bir kısmına göre, BTC bahşiş özelliği, “Bitcoin Lightning faturaları oluşturmak” için Lightning Network ödeme ağ geçidi Strike’ı kullanacak. Öğretici ayrıca Bitcoin’i depolamak için emanet ve emanet dışı cüzdanlar gibi kavramlar hakkında bilgi içerebilir.

BTC için merkezi olmayan bir borsa kurulması planlanıyor

Twitter’daki bir Bitcoin bahşiş özelliği, sosyal medya devi ve Dorsey’in kendisi için bir dizi BTC odaklı benimseme geliştirmesinin yalnızca sonuncusu. Ağustos ayının başlarında, Twitter ve Square şefi, Bitcoin için merkezi olmayan bir borsa kurma planlarını da duyurdu. Dorsey daha önce Bitcoin’i Twitter’ın geleceğinin anahtarı olarak tanımlarken, şirketin BTC’yi ticaret ve abonelik gibi hizmetlere entegre etme niyetini de belirtti.

Lightning Network aracılığıyla Twitter’da BTC bahşiş sistemi, LN’yi ilk olarak Haziran ayında başlayan sosyal medya platformuna entegre etme planlarını da doğrulayacak. Hareket aynı zamanda, savunucular tarafından benimsenen kripto para birimleri için çeşitli kullanım olasılıklarından birinin yerine getirilmesinde kripto token devrini ana akıma getirebilir. Temmuz ayında Jack Dorsey, Square’in Bitcoin için bir “yardımcı saklama” donanım cüzdanı geliştirdiğini de açıkladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!