Elon Musk’tan Jack Dorsey’in Bitcoin Teklifine Onay!

Elon Musk, Bitcoin’in önde gelen BTC boğası, Square ve Twitter CEO’su Jack Dorsey ile düzenlenecek etkinlikte konuşmayı kabul etti. Jack Dorsey’in daha önce bir Bitcoin konferansı önerisine güldükten sonra Elon Musk, etkinlikte Twitter CEO’su ile bir BTC görüşmesi yapmayı kabul etti. Daha önce bildirildiği gibi Elon Musk, kripto para topluluğuyla eğlenmeyi seviyor. Belki de bu yüzden başlangıçta Jack Dorsey’in en son Bitcoin girişimine güldü. Twitter CEO’su, “bitcoin açık geliştirmeyi bu kadar mükemmel yapan şeyin korunmasına ve yayılmasına yardımcı olmayı” amaçlayan belirlenmiş bir BTC etkinliği düzenlemeyi planladığını duyurdu.

Musk, Bitcoin etkinliğinde konuşacak

Tesla’nın CEO’sunun ilk kahkahalarından sonra, Dorsey Musk’tan tüm “meraklarını” paylaşabileceği etkinlikte bir konuşma yapmasını istedi. Daha sonra Musk, bu yıl 21 Temmuz’da gerçekleşmesi planlanan etkinlikte “The talk” yapmayı gerçekten kabul etti. Dorsey dışında konferansta konuşacak diğer popüler isimler arasında ARK Invest CEO’su ve CIO’su Cathie Wood ve Blockstream CEO’su Adam Back de yer alıyor. Bu etkinlikle Twitter’ın CEO’su, birincil kripto para birimine olan desteğini yeniden doğrulamaya devam ediyor.

Miami’deki 2021 Bitcoin Konferansı sırasında, lider kripto parayı hayatının en önemli işi olarak nitelendirdi. Ayrıca, BTC’nin ona ihtiyacı olursa Twitter ve Square’den ayrılacağını söyledi. Kişisel Twitter hesabı sadece bir kelimeyi konuşmaya devam ediyor, Bitcoin. En son ağ üzerinde çalışan geliştiricileri finanse etmek için 500 BTC bağışlamak için efsanevi rapçi Jay-Z ile ortaklık kurdu.

Tesla’nın yön değiştiren BTC açıklamaları

Tesla CEO’su şubat ayında 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını ve bunu bir ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başlayacağını duyurdu. Geçen ay, Tesla’nın dijital para birimini çıkarmak için gereken ″çılgın” enerji miktarıyla ilgili çevresel endişeleri öne sürerek araba satın alımları için Bitcoin kabul etmeyi bırakacağını söyledi. Ayrıca Bitcoin’e olan aşkını kaybettiğini gösteren bir meme yayınladı. Ancak bu ayın başlarında Musk, Tesla’nın Bitcoin madenciliğinin en az yarısının temiz enerji ile güçlendirildiği onaylandığında kripto para birimini kabul edeceğini söyledi.

Bitcoin salı günü 30.000 dolarlık kilit işaretinin altına düştü ve 2021 kazançlarının tamamını kaybetti. Önde gelen kripto para o zamandan beri 33.000 doların üzerine çıktı, ancak yine de Nisan ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 65.000 doların neredeyse hala %50 altında.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment