Türkiye’de Yeni Kripto Para Dolandırıcılığı: Birçok Mağdur Var!

Kripto para dolandırıcılığı çağımızın sorunlarından biri haline gelmiş durumda. Son gelişmelere göre, birçok vatandaş yeniden bir kripto dolandırıcılığı ile karşı karşıya. Yapılan açıklamalara göre, ‘Boluspor token’ adı ile piyasaya sunulan kripto para birimi yatırımcıları mağdur etti. Kriptoarena.com olarak, konu ile ilgili detayları sizlere aktarıyoruz.

Kripto para dolandırıcılığı mağdurları açıklama yaptı

Bolu’da 2021 yılının Kasım ayında bilişim şirketi tarafınca piyasaya sunulan ‘Boluspor token’ isimli kripto para birimi yatırımcılarını mağdur etti. Lansmanının Bolusporlu yöneticilerle birlikte yapıldığı belirtiliyor. Tüm bunlarla birlikte, token’ın mevcuttaki piyasa koşullarına ayak uyduramadığı ve sonrasında düştüğü aktarılmaktadır. Düşüşünün ardından ise yatırımcıların mağdur oldukları bildiriliyor.

Konu ile ilgili olarak 18 Kasım günü ‘Boluspor token’ mağduru yaklaşık 20 kişilik grup, Demokrasi Meydanı’nda basın açıklamasında bulundu. Gerçekleştirilen basın açıklaması, Ankara Barosu avukatı Özgür Barça tarafından gerçekleştirildi. Avukat Barça konu ile ilgili şunları söyledi:

Bugün burada toplanmamızın asıl amacı kripto paralardan kazanım vaadiyle mağdur edilen insanların seslerini duyurabilmektir. Helenex Bilişim A.Ş. tarafından 2021 Kasım’ında piyasaya sunulan ve karşılığı olmayan token ile insanlar mağdur edildi. Bizler ise ses çıkartarak yatırımcıların nasıl mağdur edildiğini açıklayacağız.

Thodex ve Çiftlik Bank olayı hatırlatıldı

Avukat konuşmasında özellikle Thodex vakasına da değindi ve şu ifadelere yer verdi:

Bilineceği üzere son zamanlarda yatırım ve ticaret yapılacağı söylenerek saadet zincirleri oluşturuluyor. Bu yöntemle vatandaşlarımız malesef dolandırılmaktadır. Bu yöntemle dolandırıcılığı bir meslek haline getiren kişilerin izlediği yollar var. Öncelikle, toplum tarafından bilinen kişi veya kurumları reklam yüzü olarak kullandıklarını görmekteyiz. Gerek Çiftlik Bank sorunu, gerek Thodex gibi vurgun yapan çeteler siyasileri, sinema sektörünün önde gelen isimlerini kullanarak daha önce de vurgunlar yapmıştır. Bunlara şahit olduk.

Bunun kesin bir dolandırıcılık olduğunu ifade eden avukat Barça, son olarak şunları söylüyor:

Helenex Bilişim A.Ş. tarafından 11 Kasım 2021 tarihinde Bolu halkı için önemli simalar da kullanılarak token çıkarılacağı duyurulmuştur. Ardından bu token’in satışa arz edileceği ve sonrasında sistemin 4 ay kapatılarak yatırımcılara büyük kazanım sağlanacağı belirtilmiştir. Sayıları binleri aşan vatandaşımız söylenen vaatlere kandılar ve kripto parayı satın almışlardır. Sistemi 4 ay boyunca kilitleyip kripto para biriminin değerleneceğini söyleyen kişiler ise, sistemde biriken tüm parayı başka hesaplara aktarmıştır. Sonuç olarak kendilerine ve yakınlarına çıkar sağladıkları ve kaba bir tabir ile hortumladıkları görülmüştür.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!