El Salvador Başkanı Türkiye’ye Geliyor! Gündemde Kripto Paralar Var!

Dünyada ilk kez Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul eden El Salvador Başkanı Nayib Bukele yakın bir zaman önce Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıklayan Bukele’nin ziyaretinin odak noktasında kripto para düzenlemelerinin olacağı konuşuluyor.

El Salvador Başkanı Bukele, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, bugün erken saatlerde Twitter hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı. El Salvador Başkanı Bukele’nin bu ziyaretinde, geniş kapsamlı bir kripto para düzenlemesi üzerinde çalışan hükümet ile bu konudaki deneyimlerini paylaşabileceği düşünülüyor. Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruda El Salvador Başkanı 20 Ocak Perşembe günü Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Bitcoin etkinliğinde Nayib Bukele, Bitcoin (BTC)’i yasal bir para birimi olarak kabul eden ilk ülke olacaklarını açıklamıştı. Bukele, Bitcoin konferansının akabinde bu sözünü yerine getirerek BTC’yi resmi para birimlerinin yanı sıra geçerli kılacak yasa tasarısını onayladı. Piyasadaki uzmanlara göre kripto para birimlerinin ülkelerin ekonomisine ciddi faydalar sağlayabileceğine inanan El Salvador Başkanı Bukele’nin Erdoğan ile yapacağı görüşmede tecrübelerini aktarabileceği düşünülüyor. Türkiye henüz kriptoyla ödeme yapılması yasakken, kriptoya yönelik düzenlemeler için kapsamlı bir yasa oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalar devam ediyor.

Türkiye’nin kripto para düzenlemesi hangi aşamada?

Eski Ekonomi Bakanı ve AKP Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, önümüzdeki perşembe günü piyasanın önde gelen isimlerini kabul edeceği toplantıda kripto para birimlerine yönelik düzenlemelerin konuşulacağını duyurmuştu. Uzmanlar, söz konusu toplantı ile aynı gün Nayib Bukele’nin de Türkiye’ye gelecek olmasının devam eden çalışmalara olumlu yansıyabileceğini düşünüyor. Bunlara ek olarak Elitaş sıklıkla sektörün endişelerini bildiklerini ve herkese fayda sağlayacak düzenlemelerin geleceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek Bukele’nin gündeminde devam eden kripto para çalışmaları olacağı düşünülüyor. Kriptoarena.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere El Salvador kripto paraların birçok artı yönü bulunduğunu düşünen ülkelerin başında yer alıyor. Bunlara ek olarak uzmanlara göre, Blockchain odaklı teknoloji şirketlerine sağlanacak kolaylıklar ve regülasyonlar Türkiye’ye ciddi avantajlar sağlayabilir. Uzun süredir bu konudaki çalışmalarını sürdüren Birleşik Arap Emirlikleri’nin çabalarına karşılık olarak Ripple Labs, Dubai’de bir merkez açacağını duyurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!