TRON Mucidinden Şaşırtan Hamle: Bu Altcoin Çökebilir!

Popüler altcoin projesi TRON kurucusu Justin Sun, Cuma günü yaptığı açıklamalarda kripto para borsası Huobi’nin personellerinin yüzde 20’lik bir kısmını işten çıkarmayı planladığını açıkladı. Bununla beraber Huobi hakkında dönen söylentiler ve borsa tarafından gelen yalanlamalar gündemde sıcaklığını korurken, Justin Sun’dan şaşırtıcı bir hamle geldi! İşte detaylar…

TRON mucidi Huobi personellerinin yüzde 20’sini işten çıkarıyor!

Tron’un kurucusu Justin Sun Cuma günü kripto borsası Huobi’nin personelinin yüzde 20’sini işten çıkarmayı planladığını söyledi. Danışman Justin Sun daha önce işten çıkarmalar, ücret anlaşmazlıkları ve çalışanlarla çatışma söylentilerini yalanlasa da, birkaç “yapısal düzenlemenin” başlamadığını ve ilk çeyrekte tamamlanmasının beklendiğini öne sürülüyor. Huobi’nin küresel danışma kurulunun bir üyesi olan Justin Sun, Reuters’e gönderdiği kısa mesajda kripto borsasının gerçekten de çalışanları işten çıkarmayı planladığını doğruladı.

Dev kripto para borsası Huobi personeline dahili bir bildirimde Justin Sun, kripto borsasının kripto kışında hayatta kaldığını söyledi. Ayrıca Huobi’nin son üç ayda ortalama 20 bin yeni kullanıcıya sahip oldu. Hareket, FTX’in çöküşünün ardından kripto borsalarındaki rezervler ve ödeme gücü ile ilgili endişelerin artmasıyla geldi. Hatırlayacağınız üzere kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere, kripto borç veren Genesis, FTX bulaşması nedeniyle personelinin yüzde 30’unu işten çıkarmıştı.

Justin Sun yeniden yapılanmayı, sonunda borsaya avantajlar getirebilecek “kısa vadeli sancılar” olarak nitelendirdi. Bununla beraber Huobi’deki gerilim haberi yatırımcılara ulaştığında, varlıklarını geri çekmeye ve Tron ve Huobi ile ilgili kripto paraları satmaya başladılar. Tron (TRX) fiyatı şu anda son 24 saatte yüzde 7 düşüşle 0,050592 dolardan işlem görüyor. USDD stablecoin de USD karşısında değer kaybetti ve şu anda 0,979 dolardan işlem görüyor.

Bu altcoin projesi çöküş yaşayabilir!

Huobi, FTX krizinden sonra düşen işlem hacmi ve gelir sorunlarıyla karşı karşıya kalırken, Justin Sun kripto borsasının diğer borsalardan daha iyi performans gösterdiğine inanıyor. Justin Sun, iflas riskleriyle karşı karşıya olan Huobi’yi çevreleyen FUD’yi sakinleştirmek için Twitter’a gitti. Müşterilerin varlıklarının güvende olduğunu ve soğuk cüzdanlarda güvenli bir şekilde saklandığını söyledi. Firma ayrıca, kullanıcı varlıklarını korumak için çoklu imza teknolojisi ve güvenilir bulut bilgi işlem kullanımını kullanır.

“Huobi, teknoloji ve güvenliğe güçlü bir şekilde odaklanıyor ve kullanıcılarının ve varlıklarının güvenliğini sağlamak için bir dizi önlem aldı.”

Öte yandan Raporlar, Justin Sun’ın Huobi Global’in şirket içi çalışanlarla iletişim grubunu kapattığını gösteriyor. Ayrıca personel ile tüm iletişim ve geri bildirim kanallarını da engelledi. Bu hamle, Huobi’nin çalışanları kripto ödemeleri kabul etmeye zorlamasının ardından geldi. Veriler, Justin Sun’ın kripto kışı gerekçe göstererek Huobi global’deki personelin yüzde 20’sini işten çıkardığını doğruladığını bildirdi. Huobi token fiyatı son 24 saat içinde şimdiden yaklaşık yüzde 9 düştü. HT’nin 24 saatlik işlem hacmi de yüzde 23 düştü.

Dahili çalışanların asi hale gelip kullanıcıların varlıklarını çalması veya arka kapıdan bir Truva atı eklemesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda birkaç borsada bu tür olaylar meydana geldiği için bu olasılıklar göz ardı edilemez. Bir diğer yandan Justin Sun’ın Binance transferleri ise yatırımcıları endişelendiriyor.

Bir diğer yandan kriptoarena.com olarak aktardığımız Justin Sun’ın Tron USDD Stablecoin’i büyük ölçüde de-pegging yapıyor ve çökme sürecinde olabilir. 1 dolardan işlem görmesi amaçlanan USDD, şu anda 0,979 dolar değerinde. Sabit değerinden neredeyse yüzde 5 daha düşük. Ancak 24 saatlik işlem hacmi yüzde 226 gibi büyük bir artışla 31.4 milyar dolara ulaştı. USDD, yaklaşık 709 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. TRON (TRX), fiyatı son 24 saatte yüzde 7 oranında düştüğü için büyük bir darbe aldı ve şu anda son 24 saatte yüzde 7 düşüşle 0,050592 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!