FTX Kurucusu SBF, Bu Altcoin’i Harekete Geçirdi!

Kripto para piyasasında çalkantılı günler sona ermiyor. Geçtiğimiz aylarda çöküş yaşayan FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), Çarşamba günü Şeyseller merkezli bir kripto para borsasına ve Ren Protocol’ün Bitcoin köprüsüne 684 bin dolar değerinde 570’den fazla Ethereum gönderdi! İşte detaylar…

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in 684.000 dolarını nakde çevirdiği iddia ediliyor!

Çöküş yaşayan FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), parayı çekmeye çalıştığını belirterek Çarşamba günü Seyşeller merkezli bir borsaya ve Ren Protocol’ün Bitcoin köprüsüne 684.000 dolar değerinde 570’den fazla Ether gönderdi. FTX borsasının eski CEO’su, kişisel cüzdanlarından kripto para borsaları için çeşitli platformlara para aktarıyor ve en son post onaylı cüzdan sahipliği, birçok uzmana SBF’nin kaçmaya çalıştığını düşündürüyor.

Kriptoarena.com olarak daha önce aktardığımız üzere SBF, Ağustos 2020’de Sushiswap borsasını Chef Nomi’den devralmayı kabul etti. Bazı komplo teorisyenleri, SBF’nin Sushiswap’ı başka bir kişiyle birlikte kurduğuna inanıyordu. Son zamanlarda, mülkiyeti almak için kullanılan aynı cüzdan kullanılarak para transfer edildi.

SBF’nin 2020’de attığı Tweet’lere göre bu adres SBF’ye ait görünüyor. SBF ETH’larını daha önce oluşturduğu yeni bir Ethereum adresine gönderdi. SBF’nin Alameda Araştırması ile belirli bağlantıları olan çok sayıda adrese 100’den fazla para yatırma işlemi, üç saatten kısa bir süre içinde yapıldı.

Eski FTX CEO’su ETH transferinde bulundu!

Öte yandan son zamanlarda 700 bin dolar değerinde 570 Ethereum, Şeyseller merkezli KYC’siz bir borsa da dahil olmak üzere çeşitli yerlere transfer edildi. Birçok uzman tarafından şüpheli görülen bu operasyonlar, SBF’nin kaçmaya hazırlandığına yönelik şüpheleri üstüne çekti. SBF’nin şu anki faaliyetleri, savcılıkla işbirliği yapma ve FTX müşterilerinin çıkarlarına en uygun şekilde davranma niyetinin aldatıcı olabileceğini gösterdiğinden, anonim zincir üstü dedektifler, verileri savcılığın avukatlarına ifşa etme kararı bile aldı. Her ne kadar zincirdeki eylemler tasfiye göstergesi gibi görünmese de, SBF ve rakiplerinin tasfiye olması mümkündür. Hesaplarından SBF’nin kendisinin mi yoksa üçüncü şahısların mı sorumlu olduğu henüz bilinmiyor, bu da işadamının mevcut eylemlerini açıklayabilir.

Bir diğer yandan bütün işlem geneline bakıldığında bu cüzdanları kontrol eden her kimse, kripto para birimlerinde diğer işlemlerle beraber kabaca 1.480.500 doları nakde çevirmiş gibi duruyor. Peki bu işlemlerin Bankman-Fried’a ait olduğu kesin mi? Bu sorunun cevabı henüz belli değil. Bu SBF bağlantılı cüzdanların özel anahtarlarını başka biri keşfedebilirdi. Bildiğiniz üzere iflas başvuruları FTX grubunun güvenlik konusunda pek dikkatli olmadığını gösteriyor. Öte yandan, cüzdan faaliyeti, sahibinin nakde çevirmek için sansüre dirençli yöntemler kullandı. Hatta işlemler, işlemi yapanların bu konu hakkında özellikle dikkatli olduğunu gösteriyor. Bundan dolayı platforma göre, fonların kolluk kuvvetlerinin emriyle hareket etmesi pek de olası görülmüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!